Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 19, 2023

#melodramma

Kép
Hauser nem irigy. Pár napja New York-ban van és osztogat meg ezt-azt... pl erről is sejtetett már. Tegnap egy részét már lehetett nézni és nagyon vártam a teljes verziót. Nagyon szép lett. Várom, hogy egy hasonló utcai koncertet szervezzenek a Hősök terén... tenorunk van nekünk is... 🙃 #melodramma

szépséges

Kép
... hogy tud valami ennyire szép lenni? ... csak álltam a fa alatt és mondogattam neki, hogy milyen gyönyörű szép. 🙏🫶♥️ Kidobtuk pár éve a barackmagot és a szőlősor szélén kikelt és egyre szebben növekedett. Idén már teljes a szépsége.

legfontosabb?

Kép
Olvasgatom németül a legfontosabb mondatokat tematikusan. Nem mondanám, hogy jól állok, főleg, hogy a 2.témakörnél már le is döbbentem. 🙃 ...Berta mint Béla 🙃

hajnali kócosság

Kép

tegnap esti foglalatosság

Kép
Este a vasalás után muszáj volt levezetni a hetet. 😉 (Neki élőben sokkal jobbak a színei, de ma reggel ilyenre sikerült a fotó.)

#mitakarsz

Kép

Nehézség

Kép
Istenünk! Add nekünk Igéd világosságát, biztatását, hogy győzzön magány, szomorúság, levertség, mélység felett. Kenyérgondjainkkal együtt vedd számba lelki terheinket, és segíts élni. Tápláld türelmünket, erőnket és reménységünket. Hittel várjuk megelevenítő szavadat, hogy lelkünk belső derűje átsegítsen bennünket életünk sokféle nehézségén. Ámen. Nehézség (református ima)

Az ügynök halála

Kép
Évek óta készültem erre az előadásra, hol elmaradt a karanténok miatt, hol én adtam el, most már nagyon vártam és nagyon izgultam, hogy Gálffival én ezt láthassam. Nagyon régóta megvolt ez a jegyem. Ahogy olvastam a "felkészítőt" , annál jobban éreztem, hogy ezt muszáj lesz látni. Nagyon jó anyag, csak úgy is érdemes belenéznetek, hogy milyen anyagok tudnak születni és minden iskolai színházlátogatás előtt (és után) szerintem kötelező lenne egy ilyen felkészülés (és lecsengetés). Bár sokszor készültem, de eddig még nem jártam a felújított Örkényben. Elsőre tetszett, kényelmesnek is tűnt a szék, de aztán fél óra után már az órát néztem, meg majd' elaludtam a levegőtlenségben (de lehet, hogy nem csak majdnem)... Nagyon halk is volt valahogy az egész és pokoli lassú. Nem mondom, hogy nem volt valamennyi katyvasz, de amúgy is elég fura volt az egész. A lényeg kijött, de nem lett katartikus élmény, azt leszámítva, hogy Gálffi tényleg jó. Egyébként sok f

🌹

Kép
A benti csodaszép nőnapi rózsám nem bírta tovább sajnos. Teljesen leszáradt (vagy inkább elégett a túltenyésztéstől), viszont épen maradt egyetlen 1  #rózsaszál .

Dolha 20éve

 hm... most azért elérzékenyültem, ahogy ezt végigfutottam:  https://szinhazvarazs.blog.hu/2023/03/21/20_eve_a_budapesti_operettszinhaz_szinpadan?fbclid=IwAR1CBov7pisdWH_AaSYTrTaCpDawW0m-WwPHFj3gG0OWtI5Vi2Cd2d11K6M Szép 20 év(em), sok-sok változással, megnyilvánulással, személyes élménnyel, stb. Az angliai időkben több minden is kimaradt sajnos, mert keveset voltam itthon és abból a még kevesebb Pesten töltött időmben meg Sanyié volt a prioritás, meg éppen mi volt műsoron. Mit mondjak, még sokszor 20 évet kívánok. :)

Vasárnapi beszéd - 0319

Kép
 Hm, ezt különösen jó volt hallgatni, főleg a püspök második történetét, ami nagyon szép emlékeket idézett bennem a legkisebbmucival. https://youtu.be/A0wsjSaOXy4 Evangélium ,,Abban az időben: Jézus útközben látott egy vakon született embert. A földre köpött, sarat csinált a nyállal, a sarat a vak szemeire kente, és így szólt hozzá: „Menj, mosakodj meg a Siloe tavában.” Siloe annyit jelent, mint Küldött. Ő elment, megmosdott, és amikor visszatért, már látott. A szomszédok, és akik azelőtt koldusként ismerték, így szóltak: „Nem ez az, aki itt ült és koldult?” Egyesek azt mondták, hogy: „Ez az!” Mások pedig: „Nem, csak hasonlít rá.” Ő azonban kijelentette: „Én vagyok az?” Erre az embert, aki nemrég még vak volt, odavitték a farizeusokhoz. Aznap ugyanis, amikor Jézus sarat csinált és megnyitotta a vak szemét, szombat volt. Ezért a farizeusok is megkérdezték tőle, hogy hogyan kezdett látni. Ezt válaszolta: „Sarat tett a szememre, megmosdottam, is most látok.” A farizeusok közül egyesek meg
Már minden helyen kerestelek, ahol nem vagy, csak azt a helyet nem találom, ahol vagy. Csak azt tudom, hogy ott vagy, ahol én nem vagyok. De hol vagyok én? Azt kívánom, bár itt lennél, hogy megmondd. Esetleg ha nagyon-nagyon erősen kívánnám, akkor itt lennél? Micimackó

Költészet világnapjára

Kép
#ezt akarom 1999 óta A költészet világnapját március 21-én ünneplik. Naima Tabet, a marokkói oktatási, kulturális és tudományos nemzeti bizottság főtitkára kezdeményezte a nap kijelölését. Az UNESCO jelölte ki ezt a napot, azért, hogy támogassa a nyelvi sokszínűséget. Célja, hogy az egész világon előmozdítsa a költészet olvasásának, írásának, oktatásának megjelentetését.

#iránytű

Kép
Ma egy igazán értékes és lélek mélyéig hatoló előadáson voltam. Minden másodperce aranyat ért. Sírtam és nevettem. 🙏👏  Feri nagyon jól tart előadást egy szál papír nélkül és tűpontosan. És a helyszín, ahol egykor minden hétköznapomat töltöttem és idén lesz tíz éve, hogy annak a korszaknak vége lett... mégis, ma is nagyon fura volt belépni. Közben azon tűnődtem, hogy felnőtt emberek milyen fura módon tudnak viselkedni egy ilyen közegben. Ugye ez az előadás egy előadó teremben volt világosban, lehajtható asztalokkal, és erre a többség nagyon meg tudott teríteni. Abban a másfél órában annyian ittak a kulacsokból, mintha napok óta szomjaztak volna... mellettem egy férfinak a felesége hozta dobozkában a kekszet és a szívószálas üdítőt! De még tiktakkal is zöröghetett! Egyesek meg úgy jegyzeteltek, mintha másnap valaki kikérdezné őket. Nem győztem csodálkozni ezeken a visszacsúszásokon.

kiterítve

Kép
Este negyed 9-kor mindenki össze-vissza áll a metrón, ahogy tud, mert ez a kutya úgy fekszik, hogy kb. 6 ember amúgy le tudna ülni, ha odaférne... most erre mit lehet mondani?

Örök hűség (részlet) Sándor Péter, Gubik Petra, Viktor Dénes

Kép
Továbbra sem értem, hogy ezt miért nem vitték rendesen (kis)mozikba... 

Élni jó - Fenyő Iván és Zsiga Melinda (Klubrádió)

Kép
Iván szegény nagyon fura, az elején szerintem nem is hiteles, viszont mégis ajánlom megnézni, az adás második része pedig egészen döbbenet, drukkolok ennek a lánynak nagyon!

Premier után egy héttel

Kép
Mai nem mindennapi színházlátogatásom ennek a szereposztásnak a premiere után pontosan egy héttel. Tele vagyunk idén kerek évfordulókkal, ez a mai előadás ennek a sorozatnak az egyik ajándéka volt. Külön köszönöm így messziről SándorPetinek, hogy összevakarta magát és ma vele láthattuk az előadást. Halkan mondom csak így magunk között, hogy van egy újabb rajongója.. ;) Annyira kedves előadás, annyira nevetteti itt-ott az embert, annyira táncikálhatnékom van és közben tátogom a szép dalokat, hogy hm, nagyon szeretem.  Előadás előtt volt két óránk, úgyhogy száguldottunk egyet a Várban - nagyon szép, minden nyílik, közben megdöbbentem a palatonegyedi építkezések hihetelen mértékű volumenén... -, aztán épp hogy odaértünk, teljes szédületben voltam, annyira tudtam odapislogni, hogy Peti nevét látom-e, a többi nem is érdekelt és rutinból gyorsan fényképeztem egyet. Ez egy hosszabb előadás és bizony negyed 3-kor még ment, sajnos a tapsrendre nem is tudtunk maradni - ezt tényleg nagyon sajnálo

#30nap30dal/30

 #  legkedvesebb magyar dalod Itt a legkedvesebb magyar dalom kellene legyen, de nem tudok rájönni, hogy melyik az. :) Leg-legből tényleg nehéz egyet megosztani. Hetek óta gondolkozom, hogy melyik legyen. Jött egy-egy gondolat, de aztán mindig elhessintettem, hogy ennél biztos van jobb. Az előző kategóriákat sem volt könnyű kitalálni, de ott legalább egy mindig biztosan előkerült. Arra jöttem rá közben megint, hogy a nagy pop életet alig ismerem, az érdeklődésemet kitölti a sok-sok musical és operett, vagy azok dalai, akik kedvesek nekem. Most egyébként napok óta a Jurátus induló vezet, de nincs belőle olyan megosztható verzió, amit hozhatnék, másikat meg ne nézzünk. ;) Mivel én ma nem osztok meg dalt, lehet küldeni, hogy nektek akár éppen most vagy általában melyik a legkedvesebb magyar dalotok. :)