Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 10, 2017

Itt a vége

Kép
Bár hosszúra nyúlt, de vége az utolsó nanny-féle munkanapnak. Dátumilag is lassan, bár nálatok már nem is ma van. Szinte - teljesen hihetetlen. Ezért is muszáj mutatnom ezt a képet, bár gyereket ritkán mutatok, de mondjuk azt, hogy a járda a lényeg és a felirat. Épp gázrendszer-fejlesztés van az utcában (először úgy volt, hogy ide is ma jönnek szétverni mindent, de hétfőn jönnek - legyen jó másnak is :))) ) és a felirat azt mutatja, hogy ennek a szakasznak hol van vége. Iskolából hazafelé vette ezt észre Matthew és megállt, közölte, hogy itt a vége, nem megy tovább. Nekem is itt van vége(m). :)

Motiváció

Kép
Nyár óta húzódott, hogy megtanítsam Alexnak a másik-normális cipőkötést, mert még mindig a nyuszifülessel szenvedett és folyton kibomlott neki. A hírre, hogy távozom, megrémült, hogy nem fogja tudni... Egyik délután nekiültünk és pillanatok alatt sikerült. A héten az ágyazás mellé ez a másik sikersztorim. :) Nem a kép csal, a cipő nem kicsit, az még ugyan épp 38-as, de a téli cipője már 39-es... épp ideje volt megtanulni cipőt kötni, ugyebár? ;)

Szezonnyitó

Kép
Megkezdtem az új szezont, az első tortámat szinte kivégeztük. Éppen ideje volt, hogy nekem is legyen egy SAJÁT csokitortám. :) Kaptam mellé egy csodálatos (dolgozós) táskát, szent ég, nagyon szép, muszáj, hogy legyen állásom minél előbb, hogy hordhassam. :) Mellé még kunyeráltam szülinapi rajzot (Alex rajzolt egy autót, hogy legyen már jogsim), a kicsi a lap egyik felére party arcokat (hármunkat) rajzolt diszkófénnyel, a másikra meg szomorú arcot és mellé a szöveg - mindig hiányozni fogsz... Isten éltessen engem! :)

Szerettem volna

Kép
Ez ma jelent meg, ajándékba nekem, szerettem is volna, de majd máskor, ha csak Jonas nem küld nekem egyet. :)

+1 hónap

Kép
A szülinapos és újévi első hónapfordulómon senki ne keressen este, 'nála' leszek. :) Sikerült a regisztráció, benne vagyok a 150-ben, aki ott lehet a beszélgetésen. :)

Visszaszámlálás - 2 nap

Kép
2, azaz akarom mondani holnapután. Elmondhatatlanul fura állapotban vagyok, úgy megszoktam, hogy mindig itt vagyok, még látogatni is alig megyek, hogy nullára nem vagyok menetkész, a listáról lekerül három dolog és öt felmegy, szóval nem tudom, hogy leszek kész. :) De mivel a lista szerint cselekszem, ma elköszöntem egy-egy tányér sütivel a szomszédoktól.

Visszaszámlálás: 3

Kép
Szinte hihetetlen... :)

Lara Fabian, "Remember Me" (CELLO Original Soundtrack)

Kép
úh, ez nagyon siratós, de nagyon szép És Lara F. zseniális, mégiscsak jó lenne ott lenni a tavaszi bp-i koncertjén

RK

Kép
Már nagyon várom! :)

Visszaszámlálás - 4 nap

Kép
Egy igazi ajándékkal indult a ma reggel. A kicsi keresztgyerekem, akit újabban már leginkább csak Muci-nak hívok, mert olyan kismucika, megállta a konyha ajtóban (hóna alatt a husky kutyájával) és azt mondta, menjek vele az emeletre. Mindenre gondoltam, mert azt már hallottam, hogy felébredt és valamit ügyködik. Azt mondta, hogy keressek valami újat és rögtön láttam, hogy ma reggelre először beágyazott (úgyahogy megigazította a takaróját - nem olyan egyszerű, mert nagy ágya van nagy takaróval és a két szélén még van a védő is, hogy nehogy leessen), de úgy elájultam ettől, hogy majdnem ríttam. Klinikai eset leszek a végére. Nem piszkáltam emiatt, hogy miért nem csinálja, csak Alex újabban nem felejtette el és őt mindig dicsérgettem és úgy látszik, hogy ez hatott. Amúgy már pokoli fáradt vagyok.

Visszaszámlálás - 5 nap

Kép
5 nap hátra, a nap, amikor itt kezd az új lány és én csak beszélek és beszélek... és a nap, amikor az eddig megpályázott három állásból az egyik helyről felhívnak, hogy tudnék-e menni beszélgetni pénteken.... nem, sajnos nem tudok... és a nap, amikor este elköszönünk egymástól a kedvenc angol tanárommal, akit nagyon megszerettem a három és fél év alatt, kishíján elsírom magam... *botrány* :)

Visszaszámlálás: 6 nap

Kép
Ez hétfőre esett, tehát elindult az utolsó munkahét... :)

Mi (ki) a manód? :)

Kép
Nos, ki az? :) Az enyém: Nipper Pickle-Pants

Szépségesek

Kép
Bár ez elvileg egy szoba berendezése, nem bírnám ki egy az egyben őket, de némelyik darabot elfogadnám. :) A színek és formák nagyon tetszenek.

Esti mese

Olvassatok el ma két mesés és ha tetszik szavazzatok (csak egyre lehet)  :)itt:  mecslaszlotarsasag@gmail.com Szalay Hajnalka: A Mikulás segítői http://meseiro-palyazat-2017. webnode.hu/dontobe-kerult- mesek/ Szalay Hajnalka: Pihécske http://meseiro-palyazat-2017. webnode.hu/dontobe-kerult- mesek-ii/

Visszaszámlálás - 7. nap

Kép
Ez a mai nap, aminek mindjárt vége is. Délután elmentünk Bromley-ba a mocsótákkal, mert még nem váltották be a summer challenge-os fánkos kuponukat és volt a Disney-boltos utalványuk is (amit a mosóporról szereztem). Szent ég, imádom a Disney boltot, el tudnék ott lakni, olyan cukiságok is vannak ott. Nem is pont vásárolni akarnék, csak úgy nézegetni meg simogatni, meg nézni a mesét a sarokban, stb. :) Egyszercsak J fordult egyet, hogy nézzem csak, vannak már karácsonyi díszek. :) Aztán fordult még egyet, hogy válasszak egyet ajándékba, mert annyiszor és annyira feldiszítettem neki a karácsonyfát és az egész házat, hogy erről a díszről jusson mindig eszembe az az időszak. Nehéz volt a választás, mert nagyon sokféle volt, és több is tetszett és sokáig szorongattam a Mary Poppins-t, de aztán mégis ezt választottam. Mert ez a két egér nagyon hasonlít a mocsótákra, az egyik hogy penget, a másik meg a széles vigyorával és nagy mozdulatával, akkor is, ha az a Minnie, de tökre hasonlít

Visszaszámlálás- 8 nap

Kép
Ez a tegnap nap volt, az utolsó előtti itteni szombatom. Már nagyon jól állok teendőkkel - energiával kevésbé -, úgyhogy végre sikerült nekiállni és megírni két teljes álláspályázatot. Elkezdődött most már ténylegesen.
"A szeretet a létező legerősebb erő, mert nincsenek határai." Albert Einstein

Visszaszámlálás- 9

Kép
A 9-es nap nehéz volt, de nagyon. Még egy sütit is újra kellett sütni, mert kihagytam a vajat (vagyis bent hagytam a mikroban). Szóval az volt a nap, vagyis az esti órák, amikor megvolt a nagy bejelentés, amikor a mocsótáknak elmondtuk, hogy elmegyek, vagyis igazából maguktól is rájöttek. Ah, maga volt a szívfájdalom, azóta is vannak nehezebb fordulatok. A kisebbik mocsóta konkrétan egy az egyben közölte, hogy ha én megyek, ő is jön. Sokféleség elhangzott és igazából mindben igaza volt, minden kérdésben és minden válaszban. Sokáig vigasztalhatatlan volt. :( Rossz érzés, hogy ezt én csináltam vele. :(( Én elég jól bírtam - hellyel-közzel, de aztán jött néhány búcsúaji (elkezdtük jó időben) és volt egy, ami nagyon megmelengetett-ríkatott. Matthew-hoz kapcsolódik. Íme: Ezt a valamit korábban nem láttam, tavaly év elején csinálták az iskolában, bemutatkozó anyagként (all about me - mindent rólam), hogy mi a fontos nekik és mit szeretnek, mik a kedvenc dolgaik, és a szülő é