Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 9, 2020

Kép
A fény és az árnyék ma csodás szíveket adott a lakásban. 🙏 Az egyiket ebédelés közben láttam meg, a másik a lakás legsötétebb  sarkában nyűgözött le még délelőtt.

Ma délután

Kép
Ma délután kezdődne a több mint kéthetes angliai szabadságom. Nehezen fordítom meg magamban a dolgot annak ellenére, hogy tudom, hogy halasztani az utat volt a legjobb és egyetlen megoldás, de sajnos ez azt is jelenti, hogy idén nincs teljesen kiszakadós szabadságom, mert különben a napokkal nem jövök ki jól. Még úgy is nehéz, hogy a 'felszabadult' időre vállaltam be olyan maszkos ügyeket, amik sokat adhatnak. Ez az év ilyen. idén nincs európai jövés-menés (se)

1353- adományozz

Minden évben vártam az iskolakezdést és ilyenkor mindig elmentünk anyukámmal bevásárolni. Busszal. Sárvárra. Csupa szépet választhattam. Hárman voltunk, baromira be kellett osztani mindent, mégis sosem emlékszem arra, hogy ilyenkor ne választhattam volna olyat, ami igazán tetszett (persze akkor nem is voltak még ennyire sápasztó árak a papírboltokban, mint jelenleg). Nagyon szerettem ezeket a napokat, imádtam kiválogatni a bekötős papírokat a címkéket, a ceruzákat, bármit. Ez az élményem is ki fog maradni, nem fogok a gyerekemmel vásárolni menni augusztus 20 után, pont ezért mindig igyekszem ilyenkor valami utat találni, ahogy tudok segíteni másoknak, hogy szép dolgaik lehessenek. Nagyon sok füzet felgyűlt otthon (mániám lett, most már tudok róla, ezért kikerülöm ez a sort a papírboltban :) ), ezért keresni fogok olyan helyet, ahova ezeket leadhatom. (Múltkor találtam Bögötén is egy ilyen dobozt, a költözés után megfeledkeztem róla), de van gyors segítség is, már felhívtam a 1353-at is
Kép
 

Fejreállt világ

Kép
 

Ki van itt?

Kép
 

Nosztalgia színház - Mozart!

Nem tudom hányszor láttam annak idején, de imádtam. A Muzsika hangja után ez volt az első előadás, amit annak idején (több mint húsz éve) láttam az Operettben. Aztán utána jött a Rómeó és minden szépen sorban és elköteleződtem a műfaj mellett. Nagyon régen láttam, sajnos nincs repertoáron, közben már volt egy második generáció is, és jöhetne egy újabb is. Nincs gála, hakni, musical rendezvény, ahol legalább egy dal nem legyen a darabból a mai napig - és még mindig nem unom. 2017-ben is nosztalgiáztam:  https://bernoblogja.blogspot.com/2017/04/mozart.html A youtube-on szerencsére van belőle fent teljes előadás is.
Kép
 

A szabad ég alatt (2.)

Kép
Ah, micsoda lúdbőrős, borzongós, pityergős este volt! És még SP-szülinap is, Isten éltesse sokáig ezt a drága embert, hogy még  sokáig énekeljen nekünk ilyen csodákat! 🍰🥂 (Megint jól jártam a Mázs-pótlással 😉🤭) Vágó Zsuzsira megint nem találni szavakat! Az ezredszer hallott duettel még újra meg  tudtak ríkatni... A műsor kb ugyanaz volt úgy 90 %-ban,de mégis más volt ez így. Jó,hogy mentünk. 🙏

vasárnap este

Kép