Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 21, 2019

Pályaelhagyás

Kép
Sokat gondolkozom azon, hogy merre kellene tartanom, mi érdekelne, miben tudnám igazán kiélni  magam. Tegnap megláttam ezt :) Ma újra, így már azt is megnéztem, hogy túl drágán mérik De újra eszembe jutott a régi érdeklődésem is, a virágkötészet, dísznövénykertész, stb, amiből OKJ-s is van már, és lehetne kertem-boltom sok szép virággal és még a műhelyem is meglehetne, aminek a kincseit lenne hol közzétenni és eladni... No, #Bernimajdnem40# projekt indulhat? ;)
Kép
Kép
El szoktam tűnődni ezen a szobron hazafelé, hogy vajon mikor és miért került oda... Most megnéztem, a kép alatt láthatjátok- kicsit izgalmasabbra számítottam. A kép az enyém. :) (egyébként az épület mögötti zöldebb részen rengeteg szobor van) Felállítás helye: X., Üllői út 130. Alkotó: Marton László Cím: LÁNY GALAMBBAL Jelleg: díszítőszobor Anyag: bronz Felállítás ideje: 1958 Állíttatók: Fővárosi Tanács http://www.budapest-foto.hu/Lany%20galambbal_Ulloi%20ut%20132_1.htm
Kép
Augusztus 15-26. :) Az utazás páratlan eszköze a jellem fejlesztésének, mert kiszakít a saját kultúrádból, és megmutatja, hogy a másik társadalom egészen más értékrend szerint élve is működik, minden önutálat nélkül. Ez a találkozás a másfajta kulturális értékekkel és mércékkel arra kényszerít, hogy vizsgáld felül a saját életedet, és vedd fontolóra, hogy talán nem is okvetlenül a tied a létezés legjobb módja. Mark Manson

Majd és most

Kép

Dragomán

Kép
Korábban elolvastam vele-tőle-róla egy-egy újságcikket, de nem követtem különösebben, tegnap este viszont a Facebook javasolta az oldalát, hát odanéztem, elolvastam ezt és beszipppantott. Forrás: https://www.facebook.com/dragomangy/posts/2113823095394040?__tn__=K-R Az alábbi írás ebben a könyvében jelent meg: https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&id=273408&type=22&fbclid=IwAR3tkQiHBeNaquvcG5MZnnLEK1zo1woA8kY12oc2IHO2ObDwWDOnsf8_BBA Dragomán György Július 21., 6:53 · Szilvaízt főzünk. Kint vagyunk a kertben. Nagymama azt mondja, meg kell tanuljam, hogy kell rendesen csinálni, hogy akkor is finom lekvárt ehessek, ha ő már nem lesz. Az én dolgom az, hogy kevergessem. A fakanál akkora, hogy két kézzel kell fogni. Egészen fekete a fája, látszik, hogy nagyon régi, az is lehet, hogy Nagymama még a saját nagymamájától örökölte. Nagymama megkért, hogy másszak fel a diófára, és vessek át az ágon egy láncot, arra akasztottuk fel a nagy mosófazeka

Heti 2x

Kép
Heti kétszer erre visz haza az utam angol óráról. Minden alkalommal elbűvöl, amint meglátom és büszkén kerülgetem az előtte pózolgató turistákat. :)

Ecseriről Havannába

Kép
Álltam múltkor a soromra várva az Ecseri úti Postán és felröhögtem, amikor ezt megláttam. Mégis, ki a csuda fog ott havannai útikönyvet vásárolni?

Két legújabb

Kép
Az egyik ajándék lett, a másik az enyém.

A szombat este öröme

Kép
De jó volt! 

Az akácos alatt

Kép
Múlt héten voltam pár napot szabadságon, és kicsit volt időm pihenni (=szabadban tanulni ráérősen a kötelező házi feladaton túl), és onnan pont ezt láttam. Csupa lilát. :)

Gyorsíró bajnok

Kép
Minden tiszteletem az övé és mindig eszembe jut, hogy húsz évvel ezelőtt a 7. OSZTV-helyemmel egyenes utam lehetett volna Nyíregyházára, onnan pedig efelé tartott volna az utam, parlamenti gyorsíró akartam lenni abban az időben. Imádtam. Amikor épp büszke akarok lennei magamra, vagy megengedem, hogy büszke legyek magamra, arra gondolok, hogy volt egy valami, amiben az egész országban a 7. legjobb lehettem. :)