Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 6, 2019

Szépséges

Kép
Az egyik kedvenc kirakatom. Egyszer nekem is lesz ilyenem.

;)

Kép

Jönni fog

Kép
Az Ikea teljes díszben és mennyi cukiság.... ahhh...

Nehézségek - túlélési technikák

Kép
Minden hétről úgy érzem mostanában, hogy ennél rosszabb már nem lehet munkailag, terhelésileg, azonban mégis mindig van új a nap alatt. Viszont történnek jók is. A Müpa+ hűségprogram megint egy csodával lepett meg, évadnyitó ingyenes előadásra hívott. Megint olyan esemény volt ez, amit magamtól nem választottam volna, viszont igyekszem minden hasonlót kihasználni.

Net-nélküliség

Többeknek már jeleztem, hogy mostanában ha gyorsan akarnaka elérni, vagy gyors reakció kell, akkor arra ne a messengert, facebook-ot válasszák, mert nyilvánvaló okból a telefonszámla-mobilnet csomag csökkentése mellett kellett döntenem. Sajnálom, mert sok egyszerűséget hozott az életembe, két rohanás között is lehetett mesélni, intézni, megosztani. Persze a jót könnyű hamar megszokni, most így máris tudatosabb sok minden (bár még szokni kell), és érzékelem, hogy a kevés szabadidőmből mennyit nyomkodtam el... Köszi a türelmet és plusz odafigyelést.

Hétvégi tanulás

Kép
A hétvége a tanulásé volt és még mindig szülinap, mert hogy ajándék volt. Bővebben itt, ha valakit érdekelne (tényleg nagyon hasznos volt, igazi tanulás és felismerés-megismerés): www.angolhetvege.com Egy iskolában volt, ahol nem szokványos iskolai cuccokra leltem:

Ősz van otthon is

Kép

Vazsmegye

Bár nem annyira szeretem az ilyesmi írásokat - mert leírva durvábbnak tűnik, mint amikor csak beszédben 'vastagagabban' beszélünk, pusztán attól is, hogy ott nőttünk föl, a hangképzés nálunk oda izmosodott, ahova -  mégis megosztom. https://wmn.hu/zizi/51488-vazs-megye-vazsvar-ott-terem-a-legvar--mennyire-ismered-a-vas-megyei-dialektust--wmn-kviz?fbclid=IwAR21X1HWcOMa56WRgGDwPpGH3UzswNUcM0vHLk4YYNNlG83gaLnk32MUEwU Nekem a mai napig könnyebb vazsmegyésen beszélni, főleg otthon vagy az otthoniak környezetében vagy amikor már nagyon fáradt vagyok. Jól esik nem koncentrálni, nem kifejezetten válogatni, hogy most helyes vagy nem helyes. Ez is a szabadság egy útja. És ha többen azt mondanák, hogy hozzám szótár kell, hát menjen el Bögötére nyaralni anyukám nyári táborába. :) Néha még mi is visszakérdezünk vagy meglepődünk, de mindig ülnek a szavak. :)

Verselő telefon

Ez mekkora ötlet! https://welovebudapest.com/2019/10/07/hiv-az-erdo-eletre-kelt-orkeny-egypercese-a-pilisi-erdoben-egy-verselo-telefont-allitottak-fel/?fbclid=IwAR1B6GhVH3QkSv_CA6uQw2_1lDEHtZdg1JHmjrvSsaltf_WDKpstEtv8AIQ