Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 15, 2012

Napi zene

Csík zenekar: Hóban, fényben:  http://www.youtube.com/watch?v=umwYq23GYmk Attól tartok idén csak képen látok havat, meg múltkor 2 percre a buszból a Bakonyban; mert úgy látom ezekhez az angolokhoz idén nem jön a hó, tavaly télen kieste magát - vagy pedig nem fogadták jó szívvel, vagy csak nem tudták kimutatni az érzéseiket?  :)

Elmaradt képek

Kép
Múlt héten igazán kemény fagyos reggelek voltak, ekkor készült az alábbi 2 kép. Itt továbbra is nyílnak a virágok (mint látható), akármilyen időjárás is legyen... :)

Westminster

Bár eredetileg egész más terveim voltak a hétvégére, mégis úgy történt, hogy berongyoltam Londonba - nagyjából így történt, mert békés szobai pihenő volt ütemezve a mai napra, és végre - 3-ra csak sikerült - bejutottam a Westminster Abbey-be. :) Gyönyörű az egész belül (és kívül is, bár éppen renoválják); és megint kaptam kórust is! :) És ami a külön jó és szinte csoda, hogy magyar nyelvű ismertető és audio is van, és hozzá még jó is, nagyon érdekes. Kb 2 órát biztosan el voltam ott bent. Fényképezni nem lehetett és úgy el voltam ámulva, hogy most nem is kalózkodtam ;) Íme a honlap és a rövid ismertető:  http://www.westminster-abbey.org/visit-us/language/hungarian/welcome-to-westminster-abbey Ezt is érdemes elolvasni:  http://hu.wikipedia.org/wiki/Westminsteri_ap%C3%A1ts%C3%A1g Utána, ha már ott jártam, csináltam még néhány képet a környékről, mert szerintem csak nyári képek vannak (és azok is esősek), de azok még a blogban nem szerepeltek. A Big Ben-ről:  http://hu.wikiped

Napi muzsika

Rúzsa Magdi: Beteg a világ http://www.youtube.com/watch?v=4cTOGA--CAg&feature=share

Vers Mindenkinek

Kép
Egy gondolat Szabó Magdától “Senki sem ígérte, hogy az élet har­mo­ni­kus döc­cenő nélküli. Anyám azt mondta egyet tanulj meg: Hét­főn hétfő, ked­den kedd. Egyik sem iker­test­vér. Hogy mit hoz a kedd azt ne kezdd el siratni félel­med­ben hét­főn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne ter­vezd hétfőn. Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan. Egyet­len egyet kell meg­je­gyezni, ha har­mo­ni­ku­san élni akarsz. Ha jót hoz, akkor józa­nul viseld, hogy most örömöd van. Józa­nul és fegye­lem­mel. És ha baj van, azt is viseld józanul és fegye­lem­mel. Engem erre neveltek.” (Szabó Magda)