Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 8, 2017
"A buddhistáknak van egy jó kis gyakorlatuk: hétvégenként egy füzetbe felírják, hogy a héten mi hozta ki őket a sodrukból. Mitől féltek, miért haragudtak, min háborodtak fel - csak röviden, emlékeztető szavakban. Egy hónap múltán aztán végignézik a listát, és figyelik magukat, mi az, ami még mindig bántja, felháborítja őket, és mi az, aminek már nincs jelentősége számukra. Azokat kihúzzák. Ilyenkor néha döbbenten látja az ember, hogy milyen marhaságokon izgatta fel magát. Olyasmiken, amiknek napok, hetek elmúltával már semmi jelentőségük sincs. Ilyenformán idővel kirajzolódnak az érzelmileg valóban fontos dolgok." Popper Péter

ALADDIN London - Official Trailer

Kép
MA :)

Esti mese

Kép
A ma esti program : Aladdin. :) Merthogy holnap az egyik karácsonyi ajándékos színházjegyemmel az Aladdin musical-re megyek. :) - és félek, hogy nem értem meg a mesét. :) Ezer éve láttam, már nem emlékszem rá. Csillár és oszlop mögött, de ott leszek. :) Aladdin , a szegény utcagyerek élete fenekestül felfordul, mikor megdörzsöli a varázslámpást, amiből rögtön kiszabadul a   Dzsini , aki felajánlja neki, hogy teljesíti cserébe három kívánságát. Megkezdődnek Aladdin felejthetetlen kalandjai, amire a kis maja,   Abul   is elkíséri. Azonban   Jafar nak gonosz szándékai vannak, és elrabolja a szultán egyetlen egy gyönyörű lányát,   Jázmin   hercegnőt. Aladdin útnak ered Abuval hogy bármi áron kiszabadítsák a csodálatos Hercegnőt.
Kép
 és a többi... :)

Hála

http://www.stylemagazin.hu/hir/Halaval-az-eletnek/16666/keresd-a-not/lelekhangok?&article_page=1

Tájkép csata után

Kép
Ennyi maradt tegnapról, és most újra szállingózik, bár a hétvégén már melegebb időt jósolnak. Hajnal fél 8kor már jött az iskolai levél, hogy a nyitás mellett döntöttek.

Hozzám is jött :)

Kép
Na jó, ha mindent így ki tudnék nyivákolni, még a végén sikeres lennék. :) Az történt, hogy este hat körül mindenhonnan hideget éreztem a házban, ezért elindultam, hogy behúzzak minden függönyt meg egyebet és ahogy kinéztem az egyik ablakon, konkrétan nem akartam hinni a szememnek. :) Csupa pihe-puha fehérség mindenhol, pedig négykor még a gyerekek ronggyá ázottan jöttek haza az iskolából. Körbefutottam, kiugrasztottam őket, pedig még vacsora előtt voltunk és gyorsan magunkra kapkodtunk valami ruhát és kimentünk a hóba sötétben! :) Mert ha valamit megtanultam ebben az országban ezzel az időjárással, az az, hogy ha süt a nap, menni kell ki, mert ki tudja mikor lesz ilyen legközelebb, és a hónál pedig nem volt mit várni, mert reggelre valószínűleg odalesz, vagy még előbb (remélem nem). Szóval ez, ennyi jutott most, de nagyon-nagyon örülök! :) Gyorsan összetákoltunk két hóembert, meg néhány fekvő angyalt, mindenkiből folyt a víz (mert nincs hóálló hacuka - mert minek), és én ma nem

Tárolás

Kép
Nem voltam megbékélve a gyerekek filceivel, meg hogy nem volt elég hely nekik, meg az eső is megeredt (mit megeredt, ömlik!), így aztán összevadásztam néhány kacatot, mutatom, ilyen volt, ilyen lett  :)

Óriási! :)

Kép
na, ez már szép! :)

Hó - ami nincs

Nem bírom a hó nélküli teleket, és azt sem, hogy bezzeg most otthon havazik. De amit végképp nem bírok, hogy valamennyi havat jósolnak északra - értsd jól, Észak-Anglia, tehát többszáz mérföldre innen, de inkább azon is túl, Skócia területére, de az iskola tegnap kiadta a pánik-levelet, hogy a gyerekek biztonsága érdekében még nem tudják, hogy melyik napon kerülhet sor az iskola bezárására (!), de minden reggel nézzük meg a tájékoztató e-mailes rendszert... Mégcsak nem is esik és plusz hét fok van... A szomszéd előtt virágzik valami rózsaszín virágos bokor, a virághagymák pedig 3 cm-re kint vannak.  Idióták.

Csodálatos

Kép
http://www.boredpanda.com/i-spent-three-days-in-my-hometown-to-capture-the-way-we-see-it-very-few-times/

HAVASI — Etude No. 9 (Official Video)

Kép
Konfucius tíz tanítása 1. Nem számít milyen lassan mész. Csak az számít, hogy soha ne állj meg! 2. Soha ne köss barátságot olyan emberrel, aki nem jobb nálad. 3. Ha megjelenik a düh, mindig gondolj a következményeire. ... 4. Mikor már tisztán látható, hogy céljaidat képtelenség elérni, akkor ne azokat változtasd meg, hanem az idáig vezető lépéseket. 5. Ha utálsz valakit, az győzedelmeskedett feletted. 6. A bölcs emberek magukban keresik a válaszokat, a bölcsködők pedig másokban. 7. Bármit is teszel, szívből tedd azt. 8. Csak azok számára mutass utat, akik már rájöttek, hogy tévedtek. 9. Kis lépések vezetnek nagy célok eléréséhez. 10. Ha utánad köpnek, azt jelenti, előttük jársz.