Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 28, 2015
"Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem." (Krúdy Gyula)
"Hová figyelsz? Merre tartasz? Mi fontos neked? Miért nem tudod elengedni mindazt, ami silány az életedben?" (Popper Péter)

Rossz vicc volt - már megint...

Megint elfelejtettem, hogy éhes (kisférfi)emberrel nem viccelünk... Még mindig érvényben van egy bűvös kérdés esténként: Who is boss? Ki a főnök? Ez egyébként elég gáz kérdés, de leginkább gáz szituáció, amikor a három jelenlévő felnőttből valakinek főnöknek kell lenni, ami leginkább azt jelenti, hogy épp kinek a szabályrendszere él. Nem nehéz kitalálni, hogy a háromféle szabályrendszer fokozatai mennyire erősek és melyik hol helyezkedik el. Nyilván az enyém a legerősebb, bár azt is mondhatnám, hogy szabályok leginkább nálam vannak, de azok egy-két kihágással be is vannak tartva. Ugyanerre törekszem én is, mert hogy várhatnám el, hogy a gyerek korrekt legyen velem szemben, ha én nem vagyok az, nem igaz? Na, most megint messziről indítok, de jöjjön a történet (annyi háttérinfóval, ami nem is újdonság, hogy nem adok tablet-időt, kivéve ha mindenki nagyon későn jön és én fektetek, akkor fürdés után szoktak kapni negyed órát, amíg én is elintézem a fürdést, pizsit veszek, stb.; ez e
A zene erkölcsi törvény. Lelket kölcsönöz a mindenségnek, szárnyat az élménynek, szállni tanítja a képzeletet, bájt ad a szomorúnak, derűt és életet mindennek. Lényege a rendnek, és útja minden jóhoz, igazságoshoz és széphez vezet, amelynek csak láthatatlan, de kápráztató, szenvedélyes és örökkévaló alakja. Platón
Kép
Kép

Your song

MA megint 'hülyére' youtube-oztam magam, ha egyszer fizetőssé teszik, kénytelen leszek perkálni, mert enélkül nem élet az élet, vagy mi. :) Szóval nem tudom hány dalt hallgattam meg és némelyiket hányszor. A mai abszolút győztesem Kocsis Dénes, ez van. :) Aztán egy haknis kalózfelvételen belefutottam vele a Your song-ba, és ez megint csak tovább görgette a problémát. :) Az enyémet legalábbis, mert közben megint elmúlt éjfél... khm... :) Szóval ennek a fejezetnek ez volt a kiindulása: https://www.youtube.com/watch?v=I0BQ0GsfD2M Ami amúgy egy filmnek (Moulin Rouge) az egyik betétdala: https://www.youtube.com/watch?v=fFtssl7u7lE Az eredeti dal, a legeredetibb ez: https://www.youtube.com/watch?v=mXuUtEDp_Mo És közben sok-sok verziót meghallgattam, azt is láttam, hogy a hegedülős 'barátom' is felvette a koncertjére, de cikit csinál belőle, egy lányt mindig kiültet a színpadra és olyan, mintha csak neki játszaná. Az ilyet nem szeretem, nem is megyek a koncertjér

Kocsis Dénes (Mozart) Miért nem fogadsz el engem

Kép
Na jó, elnézést, nem bírom ki. :) Íme Ó, akit muszáj látnom Mozartnak. Sürgősen. :) Nagyon remélem, hogy december elején műsoron lesz. :)

C.A.

Kép
Mert ki mondta,hogy a szuperhősök (ma éppenséggel Captain America)nem fáradnak el, nem néznek tévét,és nem eszik össze a ruhájukat?  :))

Havasi

Hm..... :))) Legalább már tervben van! :) HAVASI Thank you for all the nice invitations. We would love to perform in Lisbon, Los Angeles, Detroit, Rome, Paris, London and other cities and hope it will happen in the foreseeable future. However, for 2015 we can only confirm the concerts in New York and Budapest, although we very much hope that one day soon our 'incredible musical journey' will roll out to a city near YOU... (Admin)

Angels

Kép
Az van, hogy Dénes kicsit háttérbe szorult manapság, de ezzel feljebb jött kicsit. :) Pedig ezt RW-t nagyon szeret(t)em.

Meg kéne kapaszkodni

Kép
Óh, ezt a dalt és őket is de szeretem. Ezer éve volt már, na jó, kicsit kevesebb a Bródy 60-as szülinap a Madáchban, ez a felvétel is ott készült.

Ajándék Afrikából

Kép
Az afrikai meleg ideért (végre), így most itteni szemmel nézve nagyon meleg van én meg ezt imádom a legjobban. (igaz,majd' elalszom,de ez inkább attól lehet hogy tegnap éjfélig olvastam, előtte éjjel 1-ig ;)) Ma 26 fok van gyönyörű égszínkék éggel,enyhe szellővel,holnapra 30 fölöttit ígernek. :))

Szorzótábla

Kép
Nos,kinek mi tűnik fel a szorzótáblán? Bizony -bizony, nem áll meg 10-nél,egészen 12 -ig megy, tucatig.

Könyvkihívás 9.

Kép
Ezt a könyvet, amit most mutatok, nagyon szerettem olvasni. Tegnap délután álltam neki, éjjel egykor már nagyon kemény kellett legyek magammal, hogy végre letegyem, mert ugye ma hétfő reggel indult, egyébként végigolvastam volna, hiszen már nem volt hátra száz oldal. :) Különös emlék marad ez mindig... Abból a három könyvből való, amit az itteni magyar könyvesboltból szereztem online (másnap adták hírül, hogy igazi bolt is nyílik, nemcsak online lehet vásárolni ezután) és annyira szép a borítója, hogy az volt az első látás. Aztán tetszett a történet, hiszen virágboltot indít a lány és esküvőkre szállít főleg, arculat, tervezés, kreativitás, stb... Szóval nagyon bejött. És jajj, ez a Jack, a srác, hát ebbe teljesen beleszerettem. :) Szóval lássuk a könyvet: *egy könyv, amit csupán a borítója alapján választottál ki* A szép jövő előtt álló virágkötőnek, Cara Kryziknek minden esélye megvan, hogy sikert arasson egy olyan nagyszabású esküvő virágcsodáival. Ez a megbízás biztosítj

Proust újra

Nos, mivel már Sanyi is kitöltötte, nem, nem a blogból kapott felkérést, sem kedvet, így arra gondoltam, hogy újra közzéteszem, hátha van, aki most kap kedvet ahhoz, hogy átgondolja ezeket a kérdéseket és elküldje nekem. Vagy szerintem az is izgalmas, ha csak megválaszoljátok - magatoknak, ha nem is külditek el. Íme a korábbi bejegyzés linkje:  http://bernoblogja.blogspot.co.uk/2015/03/proust-kerdoiv.html A kérdések: 1. Mi jelenti számodra a tökéletes boldogságot? 2. Mi a legnagyobb félelmed? 3. Mi az a tulajdonságod, amit nem szeretsz magadban? 4. Mi az a tulajdonság, amit nem szeretsz másokban? 5. Melyik élő embert csodálod leginkább? 6. Mi a legnagyobb extravagancia az életedben? 7. Milyen a lelkiállapotod most? 8. Melyik az a tulajdonság, amelyet leginkább túlértékelünk? 9. Mikor fordul elő, hogy hazudsz? 10. Mi az, amit a legkevésbé szeretsz a külsődben? 11. Melyik élő embert tartod a legkevesebbre? 12. Mely tulajdonságot tartod a legfontosabbnak egy férfiban? 13.
Kép
Kép
Ezzel is beérném... :)

Vendég

Kép
Ez a szépség a szomszédból mászott át, szerintem akarta, hogy őt is locsolgassam. :)

Fotózás

Egyik-másik tényleg nagyon ötletes :) http://otthonkommando.cafeblog.hu/2015/06/29/12-otlet-nyaralos-fenykepekhez/

Délutáni csendélet...

Kép

Kis herceg

http://wmn.hu/2015/06/29/ezt-adta-nekem-a-kis-herceg/

Ő az enyém

Kép
Ez itt az én rózsám, úgy döntöttem. :) Tavaly augusztusban vehettük, vagy szeptemberben, nem is tudom. Vagyis hát persze J vette, de én is ott voltam. Úgy volt, hogy piros lesz. Úgy volt, hogy amint hazaérünk, J elülteti. Persze nem tette, hetekig nem, talán még tovább is. Már kezdett szegény rózsa rossz bőrben lenni nagyon a cserépben. Nem bírtam tovább, egy virággal (sem) lehet ezt tenni. Megkérdeztem apámtól, a főkertésztől, hogy ássam el, hogy tutira jól érezze magát. Szakszerű volt, mint mindig virág témában, elástam, öntözgettem, szeretgettem. Tavasszal izgultam érte, és íme, az első szabadföldben hozott virága. Nagy az öröm. "...Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.”
Kép

10 dolog, amit szeretek Angliában

A 10 itt sincs meg, vagy még várat magára...? 10 dolog, amit szeretek Angliában 1. klíma (nem az esőre gondolok) 2. angol derű (mégha szerintem az többnyire megjátszott (?) is) 3. türelem 4. fapadosan is lehet várost nézni (pl. ingyenes múzeumok) 5. jó tájékozódás, világos kiírások 6. közlekedés 7. amikor végre kisüt a nap 8. képeslap-szerű vidék 9. Roast dinner és cupcake 10. ...

10 dolog a nannységről

10 dolog a nannységről 1. Ne felejtsd el, hogy a nanny nem szülő. 2. Ne felejtsd el, hogy ez 'csak' a munkád. 3. A nanny a rossz zsaru, a szülő a jó zsaru, mindig. 4. Vannak jó napok és vannak kevésbé jók. 5. Mindig tudsz még türelmesebb lenni és van, amikor mind elfogy. Igen, ilyen is van. 6. Meg kell tanulnod egy nap százszor újrakezdeni a gyerekkel. 7. Nincs igazi nevelőmunka, mert a gének nem egyeznek. Minden ráhatás csak időleges. 8. Időjárás előrejelzés nélkül is fogod tudni, milyen idő várható másnap... ;) 9. A te gondod a te gondod, a gyereket ne keverd bele, ha rossz napod van. Különben még rosszabb lesz. 10. Nem tudnám megmondani, hogy az összeszokás nehezebb-e vagy a leválás.

10 dolog, amit megváltoztatnék a világban

10 dolog, amit megváltoztatnék a világban 1. Elérhetőbbé tenném, hogy mindenkinek lehessen eladósodás nélkül egy alaplakása és alapkategóriás autója 2. Nem lenne luxus a pihenés, az évi (kettő) nyaralás és az egészséges táplálkozás 3. A tantervbe vetetném az önismeretet 4. Átszabályoznám a gyermekvédelmet 5. Nem engedném meg, hogy bárki lehessen szülő 6. Háromnapos lenne a hétvége 7. Kötelező egészségvédelem, egészségre nevelés 8. Valamit kezdeni kellene a morális válsággal (is) 9. 15 éves kor alatt nem engednék egy gyereket se számítógép/tablet/telefon, stb. elé 10. Elérhető lehetőségek világlátásra, nyelvtanulásra, továbbtanulásra mindenkinek

10 dolog, amit NEM bántam meg

Na, ez nehéz... nincs meg a tíz, mutatom a nyolcat, aztán még érlelem... 10 dolog, amit NEM bántam meg 1. Felmondások 2. Pszichodráma 3. Költözések 4. Adagio & Rajongás 5. Zongora 6. Utazások 7. Színházjegyek 8. Olvastam és tanultam a diszkózás helyett 9. 10.

10 dolog, amit eddig megbántam

10 dolog, amit eddig megbántam 1. Szaladtam akkor is, amikor sétálni is elég lett volna 2. Hallgattam, amikor beszélni kellett volna 3. Mások érdekei fontosabbak voltak, mint az enyémek 4. Nem álltam ki a saját pályaválasztásom mellett 5. Nem kezdtem el a lakáselőtakarékosságot már 19 évesen 6. Abbahagytam a német tanulást 7. Nem tanultam meg úszni 8. Nem tetettem fogszabályzót 9. Nem voltam/vagyok bátrabb 10. Nem voltam/vagyok elég kitartó

10 dolgok

Remélem ma a végére érek a listáknak, mutatom, hogy mikre lehet készülni: 1. 10 dolog, amit szeretek Angliában 5. 10 dolog a nannységről 7. 10 dolog, amit eddig megbántam 8. 10 dolog, amit megváltoztatnék a világban 11. 10 dolog, amit NEM bántam meg.