Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 21, 2021

...egy új maszkot?

Kép
Húsvéti, nyuszis maszkot tényleg nem fogok varrni! 😄😷 - Viszont egy év maszkviselés után több maszkomon is azt látom, hogy elviselődtek vagy nagyon meguntam őket, pedig még kellenek... Ezért arra gondoltam, hogy átnézem az anyagos kosaramat és új alapanyagok után nézek... Most nem varrom meg őket előre, nem a maszkokból tudtok válogatni, hanem már magából az anyagból, és szerintem elég bőséges lett a kínálat (magamnak is nehéz lesz a választás). 😊 Folyamatosan készülnek, ha valamelyik megtetszik, csak a sorszámot küldjétek el. (1 maszk 500,-; 2 db 900,-; 3 db 1300,-)

Bátorságlabor - 4. (Feldmár András)

 Ezt is jó szívvel ajánlom (a 3. nem tetszett az alanyok miatt, azt nem is hallgattam végig), de ezt érdemes:  https://wmn.hu/podcast/54600-feldmar-andras-az-anyai-szeretetlenseg-az-ember-egesz-eletere-kihat--batorsaglabor-hesnaval?fbclid=IwAR0YFd4k3XNu1Ng7wNIWiP0SODz7vR1yoST3D6SzkmFOvH25Iyo1f2QTfjU Kivételesen idemásolom a cikkből a 10 gondolatot, ha nem hallgatjátok meg, de ez egy olyan értékes, tartalmas beszélgetés, hogy ezt még újra meg is kell hallgassam: Tíz gondolat a beszélgetésből: 1. Fontos, hogy élvezzük a jelen pillanatot. A legjobb, ha nem gondol az ember se a múltra, se a jövőre. Ami a múltban van, az már mind megtörtént – így minek rágódni rajta. A jövő pedig mindig átláthatatlan – amit most elképzelünk róla, az mind csak fantázia lehet. Minek tehát emlékezni, fantáziálni, amikor itt a jelen pillanat? 2. Amikor az ember egy nagy ajándékot kap az élettől, feladata, hogy továbbadja. 3. Minden szülőnek tudnia kellene, hogy ne várjon semmit a gyerekeitől vissza, csak örüljö

Josh Groban (Duet with Helene Fischer) - I'll Stand By You

Kép
Szépséges, de nagyon... 💝 és egyéb új dalok is vannak ott a csatornán. 😊

Shape of my heart

Kép
 Na jó, ez a dal amúgy is gyenge pontom, de hogy Hauser bevitte a csellót a vízbe (!), ahol a föld az égig ér és ilyen szívszaggatóan gyönyörűen játszik is, hát kész. Igazán péntek estére való és azt hiszem ideje előszedni egy rég nem olvasott kedvencet is: NS-t (ez most épp Nicholas Sparks-ot rejti), ha már úgyis bőgicsélek kvázi mindenen. Amit egyébként egész héten Hauser művel a Maldív szigeteken, az már-már émelyítő. ;) Íme, erről beszélek:  https://fb.watch/3V2IRvYzHc/

Krókusz lesz

Kép
  Ki mondta, hogy a másodikon az egy szem ablakban nem lehet tavaszt csinálni...? Ősszel ültettem el egy csomag krókuszt a négy helyről összeszedett Erikák és árvácskák közé, hát úgy tűnik, hogy lesz lilulás. :) (közben majdnem elepedek már a bögötei kert után)

Nyuszikák

Kép
... már nagyon elő akartak bújni a rejtekhelyükről, így aztán tegnap este megadtam magam, itt még folyik a 'vita', hogy ki hova kerül. :)

Tavalyi névnap

 Ez volt tavaly, vagyis majdnem ez lett: https://bernoblogja.blogspot.com/2020/02/boldog-nevnap.html Már volt korona, de itt még reméltük, hogy ez is csak influenza lesz és majd huss, nem is igaz - talán. Mindennél igazabb akárhonnan nézzük. Itt még le-/be- és egymás mellé ültünk. Volt puszi és nem volt maszk. Ez a két jegy a képen, két fontos ember, akitől minden élmény Élmény. Zorán-ra még épp eljutottam, mielőtt teljes off lett, a JA-előadásra pedig már nem - ráadásul nem is S-es lett volna, amin még mérgelődtem és ráadásul nyíltan... Aztán odébbtették most januárra, amit meg megint valahova, de már kiszálltunk ebből a játékból. Ráadásul ettől nagyon tartok, hogy vissza is adja a szerepet. Ez onnan jutott eszembe, hogy pont ezt hallgatom, mert már napok óta mentek a sorok a fejemben, tegnap reggel hosszan tűnődtem a szoborra nézve, tehát nem volt mit tenni. Közben a sírás kerülget még így messziről is.
 Az embernek minden nap hallgatnia kellene egy kis zenét, olvasnia egy kis költészetet, és néznie egy csodás képet, hogy a világi gondokat kitörölje az elméjéből, és észrevegye a szépet, amit Isten ültetett az ember lelkébe. Goethe

100

Kép
 Múlt héten már elértük a 100. online magyar órát a COVID alatt... :) Ez a kedvenc játékuk, kifejezetten kérik, saját találmány: szavak, amelyeknek egymáshoz semmi közük (most éppen azonos kezdőbetűvel), eredetileg csak azt kértem, hogy próbáljanak velük mondatokat mondani - de túl léptek ezen, vicces, érdekes kis történetek kerekednek belőlük és közben csillog a szemük és huncut mosolyra húzódik a szájuk. Hát kell ennél több? :)

fényesség

Kép
 Saját szememmel látom az egyik irodában, hogy egy cserép Ibolyka milyen jól érzi magát 'csibekeltetős' módszerrel az íróasztal lámpája alatt. Ezt a kislámpát direkt ezért vettem meg, mert erre az éjjeliszekrényre is szerettem volna növényt és az előző úgy tűnt, hogy nem érzi jól magát, ha nem kap elég fényt. Hát íme az esti szoli:

222-333

Kép
 ... ha már rosszul alszik valaki, legalább tudja, hogy mikor ébredjen meg. :)