Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 17, 2014
Kép

Egyetértek

Kép

Én

Kép
A név kötelez, el kellene oda (is) menni... :) A Berni-Alpok felett

250

Kép
Bryan Adams facebook oldaláról... egy rajongója túl van a 250. Bryan Adams-koncerten... anno valamivel ennek tizede fölött hagytam föl az Adagio koncertekkel, és már azt a számot sem tartottam normálisnak, én magamra nézve sem, de ez a 250, ez szinte sokkolt. :) BRYAN ADAMS official shared a link. August 20 Doris's note after her 250th show. Cheers Doris!

Sarki fény

Ez nagyon érdekes lehet: http://hvg.hu/instant_tudomany/20140822_Nezze_eloben_a_sarki_fenyt__video

:)

Kép
"Ha valaki azt mondja, túl sok Nutellát kensz a kenyeredre, a legjobb ha megszakítod vele a kapcsolatot. Nincs szükséged erre a negativizmusra az életedben" ( Pinterest )
Kép

Majd

Kép
Óh, egyszer lesz még ilyen a konyhámban... :)

Torta

Kép
  Az egyik legjobb dolog, hogy évente jönnek a csodásnál csodásabb torták. :) Sokat kipróbáltunk, bár én gyakori visszatérője vagyok a Szatmári szilvának, ez van. :) Az újakat is végig kell ennem októberben a szokott hagyományos törzshelyen. :) BMH! :) És aztán találtam még ezt: "A haza nem csak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is." Márai Sándor 1083. 08. 20. - Szent István király és a keresztény magyar államalapítás ünnepe.
Az igazi szavaknak van valamilyen alakító és tisztító erejük. Márai Sándor

Augusztus 20.

Kép
Többször írtam már, hogy különösebben nem tartom magam túl nagy hazafinak, de mostanában, főleg így messze lehet, hogy ez változik vagy valami ébred. Augusztus 20-a van, és nemhogy nem vagyok otthon, sem munkaszüneti napom nem volt, jó nehéz napom volt. Extra hosszú sok extrával.  Egész nap a fejemben járt, hogy ilyenkor reggelente az m1-en mindig a zászlófelvonással és a tisztavatással szoktam kezdeni. Hogy utána mindig volt egy-két jó műsor a tévében vagy valahova elmentünk. Hogy Pesten párszor néztem igazi, élő tüzijátékot ilyenkor, csak annyira utáltam a tömeget, hogy inkább a tévében, bár azt 5 perc után szoktam unni. Mert valaki vagy az ég alatt áll és ámul, vagy egészen más. Idén kicsit ezt is másként érzem. /Egyik éven közös tüzijáték nézést terveztünk egy teraszról. Akkor én már a rómain laktam, és a teljes rakpart le volt zárva rendezvény miatt meg a várható tömeg miatt - amit én valahogy nem kalkuláltam, szinte gyalog mentem fel Budára... Nem hogy elkéstem a nagy előhan

Csocsó

Kép
Van egy bebetonozott csocsóasztal a parkban. Nagyon szeretem, mert kb átlag egy órát töltünk ott és nekem nem muszáj mindig játszanom, tehát addig ülök a padon. Eszményi. :) De nagyon muris őket figyelni, mert Alex egyre jobb, de van, hogy Matthew is betalál, de ő azért muris, mert alig éri föl, és főleg nem látja még át teljesen, mert még azért alacsony, ezért lábujjhegyen találja ki a gólpasszt.

Ő az

Kép
Igen, Ő Matthew, aki kenyérrel és fegyverrel megy a parkba. Abszolút személyiség, abszolút jellemrajz... :) (A sárga szatyorban kenyér van a kacsáknak és egy csomag mogyoró a mókusoknak.)

Angol időjárás

Kép
Nos, bár én egész jól megvagyok az itteni időjárással (bár ma reggel 7 fokra ébredtünk, tegnap 9-re); de azért a felhősödés sokszor kiszúr velem mostanság. Az, hogy a ruhaszárítót hányszor viszem ki, meg hozom vissza, azt most hagyjuk talán..., de hogy a játszótérre az esetek többségében nem érünk oda, mert amire a napi programban az jönne, esik - megesik. Most már bátrabb vagyok, tegnapelőtt a fák alatt vártuk ki a tízperces zuhit esőkabátban, tegnap meg esőben téptünk hazáig. Az a mázli, hogy bár én utálok ázni, a kisfiúk jól szórakoztak, hogy milyen buli... :) Ez a felhő az, ami tegnap kergetett bennünk kicsit:

5

Kép
Jól érzi magát :) "A természet egyik legtörékenyebb és legsebezhetőbb megjelenési formájaként a virágok élete rövid és törékeny. Egy figyelmetlen lépés, egy száraz tél vagy egy heves eső élet-halál kérdése lehet egy ilyen kényes növény számára. És mégis, minden reggel tágra nyílik. A virágoktól sokat tanulhatunk a hittel kapcsolatban. Ha saját életedben gondozod a hit kertjét, akkor új módon fogsz életre kelni, mint ez a virág. (Dan Millman)
"Adj szárnyakat azoknak, akiket szeretsz.Gyökeret, hogy visszajöjjenek. És okot arra, hogy maradjanak." Dalai Láma
Kép
Kép
"Ha el tudod képzelni, meg tudod valósítani. Ha meg tudod álmodni, képes vagy valóra váltani." William Arthur Ward

4

Kép
:)
Kép
Kép
„Ha hallgatsz, hallgass szeretetből. Ha beszélsz, beszélj szeretetből. Ha figyelmeztetsz, figyelmeztess szeretetből. Ha megbocsátasz, bocsáss meg szeretetből.” (Szent Ágoston)