Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 26, 2022

levendulaszüret

Kép
#terápia 

5 éves keresztség

 Idén nagy ötéves jubileuma van több dolognak is. Hihetetlen, hogy elszaladtak az évek, közben meg nagyon érzem a terheit is. Na de, arra gondoltam, hogy ahogy a FB-fal is dobál fel emlékeket, én is ezt teszem itt a blogban - ami egyébként hamarosan 11 éves lesz. Az egyik legkedvesebb emlékemmel kezdem: ma 5 éve, hogy a Mucit megkeresztelhettem. Nagyon fontos ez nekem, nagyon szép volt az egész rákészülés, ahogy hittanra járt, az esemény, az ajándékom, stb. És ahogy ő ezt a címkét szereti használni rajtam, az mindig szívetmelengető, az egész gyerek az, mégha kamasz is... ;) Most épp Covid-os szegény, immár másodszor. Íme a keresztelő:  https://bernoblogja.blogspot.com/2017/07/keresztelo.html És az előzmény:  https://bernoblogja.blogspot.com/2017/05/keresztanya-3-resz.html És a keresztelős ajándékom, amit most már tényleg többször láttatok rajtam, azóta több charm van rajta, de mindnek jelentése van:  https://bernoblogja.blogspot.com/2017/07/keresztmamisdi.html Ami ezekben a posztokban

a pillangók itt laknak

Kép
'Ezek' meg mekkorák! 😲🤩 Mondom mindig, hogy zöldek között a meleg is más. Fél 8 lesz, elvileg még mindig 34 fok van, de teljesen élhető kint ücsörögni és a lebukni készülő napot nézegetni.

mai vonatozós

Kép
A mai élmények röviden. A Balatoni vonatok késnek, mert a Balaton Sound-on annyi a drogos és részeg már most a sínek körül, hogy 40ben maximaltak a sebességet... Szerencsére én nem arra megyek, viszont minden IC kocsi a Balatoni vonatokon van... tehát 37 fokban nincs IC, nem baj, hogy olyan jegyem van. Továbbra is pótlóbuszos országjárásban van részünk, mindenki mint a döglött légy vergődik ide-oda és nyalogatja a lábvíz hőmérsékletű és ízű vizét a kulacsából. 😅 A csúcs Ajkán történik, amikor bemondják, hogy honnan megy a zalaegerszegi vonat, viszont azon szombathelyi cetli van. Nos, nem mindegy... 🙈 elindulunk többen az ellenőr felé, akinek már a Déliben is 3xos volt a feje, hogy akkor most mi van... ordít messziről, hogy azzal ne foglalkozzunk, hogy mi van kiírva... 😄👏😅🙈👌🚂 Ajkán márcsak 34 fok van. 🙃 Nem tudom mit jelent ez a 39,9 de biztosan nagyon sok.

költözés

Kép
 Napok - hétfő - óta csomagulunk. Zörög a kartondoboz és a csomagolós ragasztó idegesítő hangja hatol a lelkemig. Az egyik legrosszabb hang, amit ismerek. Nem vágyott költözés, ráadásul szétszakítottak is lettünk (a csapat nem egyben megy). Tájkép csata közben: a valahova volt legtágasabb, legvilágosabb irodám - szerintem eddig ezt szerettem a legjobban, pedig '99 óta volt néhány: Nem is tudom mit mondjak. Nehéz. Nincs öt éve (és szerintem nem is lesz), hogy átléptem ennek az épületnek a küszöbét. Azóta jogutódlással sorra változtak a munkahelyeim. Mától a negyedik nevet viselem. (és mivel épületet is váltunk, csak a szék és a gép megy velem, meg a lomok - a szépségek nem) Nem a kihívás határozza meg, kik vagyunk és mivé leszünk, hanem az a mód, ahogy szembenézünk a kihívásokkal. ( Richard Bach) (Egyelőre) nem viselem jól a változást (kihívást)... talán attól sem, hogy most több fronton is erőpróba van (csak az van) és egyik fronton sem teljesítek jól. Közben még mocoro

július

Kép
 Július, július... Rögtön elsején már nincs közszolga nap, helyette van forró péntek és még k* is kényszerített munkahely-váltással is... Ennyi nekem bőven elég ebből a műfajból ebben a hónapban, köszi.

cukimaci

Kép

husky-élet

 Emlékeztek, hogy az Ebugatta kapcsán meséltem, hogy a kicsimocsótám husky-hívő? :) Rémlett, hogy erről néha blogoltam - bár közel sem mindig -, meg vannak fotóim, amit ide nem tehetek,  most kicsit olvasgattam magamat és linkelek is egy-két történetet. Tényleg jó írni az eseményeket, mert jó olvasgatni ezeket az emlékeket. A táboros dologra már nem is emlékeztem. :) #napozós #Fluffy & Black #törölt program #sikertörténet

túl sok

Kép
Most komolyan... van, aki ezt tényleg élvezi? Őszintén élvezi? 🙈 este kilenckor is 31 fok...? Mert én nagyon utálom, alig várom, hogy Ősz legyen. A nyár nem az én évszakom, szerintem sosem volt az.

dreamland

Kép
Milyen szép tőle, hogy az új könyv (dreamland) turnéját newbern(i)ben kezdi a szülinapomon.... 😉📚 Jöhetne újra hozzánk is. Igaz, hogy kicsit lemaradtam a könyvei olvasásával, de 2 kivételével amúgy mind megvan, ami csak magyarul megjelent. 👌 Amúgy nagyon jó hirleveleket küld.
Kép
... tudnám még folytatni a sort, de már ez sem lenne kevés:

Ebugatta

Kép
Afféle ráadásként a ma délutánt ismét az Operettben töltöttem, hogy miről is van szó:  Ebugatta A mai fellépők: Eredetileg úgy volt, hogy nem tudok menni, végül valaki mégis nekem adta a saját jogán szerzett jegyét, így tök jó helyről igazán élvezhettem a kutyashow-t! :) Sosem gondoltam, hogy én egyszer egy ilyen rendezvényen érdeklődéssel és pislogva figyelem a kutyákat. :) (gazdival vagy gazditól függetlenül) Még csütörtöki riport az eseménnyel kapcsolatban:  https://anchor.fm/klasszik-nyitany/episodes/EBUGATTA--JTKONYSGI-KUTYASHOW-AZ-OPERETTSZNHZ-MVSZEIVEL-e1kb4f5/a-a85fne5?fbclid=IwAR3Y4pKl6DrfcA1x0pBq_JSskf84siJUjhreljGKvQn70egK3YBn9TS5llA Nem is tudom mit meséljek. :)  Tök jó ötlet volt alapvetően a színháztól (bár még mindig érdekelne, hogy milyen a hangulat a felezett következő évad miatt).  A rendező (Homonnay Zsolt) kicsit túlgondolta, mert nem lehet egyszerre a színpadot nézni, fölötte egy kivetítőt és még egy dalt is hallgatni - mindeközben a kutyák jópofa dolgokat is '

vasárnap délelőtti idill

Kép
... a kávét már megittam... 😉🧶🪡🙏☕️

apaépítés

Kép
Ezt is egy 2018-s NL-ban találtam, nagyon tetszik, hogy van-volt ilyen. Égbekiáltóan fontos lenne oda-vissza mindenkinek, ahogy egyéb kapcsolatokra is kellene időt és energiát fordítani.