5 éves keresztség

 Idén nagy ötéves jubileuma van több dolognak is. Hihetetlen, hogy elszaladtak az évek, közben meg nagyon érzem a terheit is.

Na de, arra gondoltam, hogy ahogy a FB-fal is dobál fel emlékeket, én is ezt teszem itt a blogban - ami egyébként hamarosan 11 éves lesz.

Az egyik legkedvesebb emlékemmel kezdem: ma 5 éve, hogy a Mucit megkeresztelhettem. Nagyon fontos ez nekem, nagyon szép volt az egész rákészülés, ahogy hittanra járt, az esemény, az ajándékom, stb. És ahogy ő ezt a címkét szereti használni rajtam, az mindig szívetmelengető, az egész gyerek az, mégha kamasz is... ;) Most épp Covid-os szegény, immár másodszor.

Íme a keresztelő: https://bernoblogja.blogspot.com/2017/07/keresztelo.html

És az előzmény: https://bernoblogja.blogspot.com/2017/05/keresztanya-3-resz.html

És a keresztelős ajándékom, amit most már tényleg többször láttatok rajtam, azóta több charm van rajta, de mindnek jelentése van: https://bernoblogja.blogspot.com/2017/07/keresztmamisdi.html

Ami ezekben a posztokban úgy emlékszem, hogy nincs benne, de megtörtént: keresztelő napja előtti délután Matyus bunyóba keveredett, aminek lett nyoma, tehát monoklis kisfiút vittünk keresztelni. A teljes valóságát vitte az Úr elé. :) Matthew, aki gyakran mondja, hogy mit jelent a neve:  gift from god (ajándék Istentől), nagyon találó nevet kapott. Ő tényleg az Úr Isten ajándéka, ahogy van. Ma öt éve ezt szentségesítettük is.