Keresztelő


Ma délután négy órakor szűk körben megkereszteltük a kis Matyuskát, harmadik keresztgyerekemet. Mind nagyon más volt, az összes keresztelésem és a körülmények is, és most nagyon érdekes lelkiállapotban vagyok, nagyon felemelő volt az egész, a rákészülés is, és ahogy ez a pici gyerek várta, hogy a keresztmamija legyek. Teljesen megindító a ragaszkodása és a teljes kifejezésmódja is. Teljesen lenyűgöz.

/Még itthon, miután mindenki felvette az ünneplőjét és meglátott, ahogy lejött a lépcsőn, már elolvasztott: Óh... te jól nézel ki! Egy másik embernek tűnsz, de jól nézek ki. :) - az történt, hogy kivételesen volt rajtam egy normális nadrág blúzzal és valami vakolat is az orcámon; később még megcsodálta a körömlakkomat is. :)/

Minden teljesen simán ment, nagyon okos volt, mindent csinált - és nem kommentált :)), aggódva néztünk össze a feje fölött, hogy ki ez, vajon mindjárt megszólal-e valamit úgy igazán. :) Mert egyébként nem szokta zavartatni magát, ha véleménye van, vagy ha éppen kíváncsi, nem izgatja sem a környezet sem a jelenlévők. :) Felteszi a kezét, közli, hogy van egy kérdése és már kint is van. Vagy ha éppen valami nincs az étteremben az asztalon, megy és keres egy pincért és megszerzi, vagy ha nem talál egy könyvet a könyvesboltban megy és megkérdezi a pultnál... Kb két éve, amikor nyáron a Buckingham Palotában voltunk, nagyon akart egy új lego-embert, simán ment a palotaőrhöz és megkérdezte, hogy van-e itt olyan - az meg annyit mondott, hogy attól tart, nincs, de azért nézzünk körül a shop-ban, hátha megtetszik neki valami ... Igazából ezt (is) nagyon bírom benne. :)

Utána elmentünk vacsorázni, jól beettünk, ajándékoztunk és ami az egyik legnagyobb kincs az egészben, a képeslapom.Mutatom, ő választotta (a szülei kicsit röstelkedve mondták, hogy a gyerek ezt akarta mindenképpen) és ő is írta (a betűzésben gyanítom, hogy segítettek neki, de amúgy mindig azt szokta írni a lapokra, amit ő akar - és erre szoktam is buzdítani), hát mit mondjak, azt hiszem ismer kicsit ez a picifiú... :))

Döbbenetes, nem igaz? - óh, és hozzá kell tegyem, hogy 3D-s, ezt külön hangsúlyozta. :)