Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 30, 2012

Napi bölcs

Kép
‎"Akár tetszik, akár nem, minden, ami e pillanatban történik, a múltban hozott döntések gyümölcse. Sajnos választásaink jó része nem tudatos, és emiatt nem is gondoljuk azokat döntéseknek - pedig azok. Akit megsértettek, valószínűleg megsértődik. Akit megdicsérnek, bizonyára kivirágzik és elégedettség tölti el. De gondoljuk csak át: ezek is választási lehetőségek közti döntések. Akit megsértettek, eldöntheti, hogy megsértődik-e. Akit megdicsérnek, ugyancsak eldöntheti, hogy engedi-e hatni magára a hízelgést."  (Deepak Chopra)

Napi bölcs

‎"A valóságot (magunkat, másokat, az életet, Istent) mindnyájan értelmünk szemein keresztül fogjuk fel. Mégis különbözőképpen látjuk ezeket. A valóságról alkotott képed nem az enyém, és fordítva: az enyém nem a tiéd. Mindkettőnk képe a valóságról korlátolt és elégtelen, de különbözőképpen. Mindketten félremagyarázzuk és eltorzítjuk a valóságot, de különböző módon. Mindketten látunk valamit a rendelkezésünkre álló igazságból és szépségből, melyre a másik vak.  Következésképp, ha meg akarunk változni, akkor először is a valóság felfogásán kell változtatnunk. A növekedés és a teljesebb élet szemléletváltozást követel.  Egy helyben toporgunk, minden egyes nap másolata az előzőnek és minden év ismétlése az előző év szomorúságának. Kiszámíthatóságot keresünk, biztonságérzettel tölt el bennünket, ha tudjuk mit várjunk. Tetteink és reakcióink sémákba illeszkednek, amelyek azon alapulnak, hogy miként észleljük a valóságot, és hogyan alkalmazkodunk hozzá. Az élet kiszámíthatóvá vá

Jön-jön...

Nyakunkon... ... a karácsony :) Az, hogy Angliában kb. már két hónapja bokáig jártam a karácsonyi díszek között a Harrods-ban, az ottani viszonylatban normálisnak tűnt... Kezdik beharangozni a karácsonyi albumokat, - bár a Nyomorultak filmet tényleg nagyon várom... De hogy máris nyílnak a hasonló oldalak... :)   http://www.karacsonyidekoraciok.blogspot.hu/

Napi bölcs

‎"A létezés türelmesen vár. Amikor azt látja, hogy magad próbálkozol, ő nem szól bele - csak vár. Akár a végtelenségig is várhat, hiszen a létezésnek nem sietős. Ő maga az örökkévalóság. De abban a pillanatban, hogy már nem küszködsz tovább, hogy felhagysz minden erőfeszítéssel, az egész létezés megindul feléd és beléd hatol. Ekkor kezdenek el megtörténni a dolgok." (Osho)

Napi zene

Hát persze, hogy megint Havasi... Mert a pimasz mindenségit neki, de minden nap csak csak lopok tőle/vele/érte/miatta némi időt, mert kell, bocsánat KELL hallgatni, nézni, stb... :) Íme a mai kötelező kör: Az ecset és zongora koncertből a Krisztus-trilógia:  http://www.youtube.com/watch?v=7GB2xxGh4GU&feature=g-user-u Nézzétek és halljátok az őrült zsenit, aki játszi könnyedséggel bűvöli a zongorát és jön belőle a zene és a lélek meg a hangok és érzések... (Munkácsyról már nem is beszélve, és  kettejük nagy találkozását pedig pláne hagyjuk most...) Nézem és hallgatom és ájulok és sóhajtok nagyokat, közben a pánik rám tör, mert persze a decemberi koncertjegyemet ami a karácsonyi ajándékom is, még nem vettem meg, de félek is, mert az első sor volna jó... :))