Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november 20, 2022

Josh

Kép
Az éneklő Josh-nál csak az éneklőÉSzongorázó Josh a jobb és még teljesebb élmény. Az időeltolódás miatt pedig gyakran ébredni ilyen friss posztokra:  https://www.instagram.com/reel/ClZydAoo9-B/?igshid=YmMyMTA2M2Y=  🙏👏 Amióta sok-sok évvel ezelőtt beleszerettem, csak még jobb lett ahogy érik a hangja. Ha tényleg van bakancslistám, azon ott van, hogy még legalább 1x újra Josh Groban koncertre elmenni,de mindenképp. A két londoni életreszóló élmény, még mindig alig hiszem el, hogy én ezt láthattam és átélhettem élőben. Vissza is olvastam a második koncertélmenyemet, átjárta az egész a teljes lelkemet az élmény és hála. Tényleg jó leírni az élményeket és újra elmerülni bennük. http://bernoblogja.blogspot.com/2016/05/josh-20.html

Játszó-társak - Presser Gábor és Wunderlich József

Kép
Nem annyira vagyok oda Presser-ért, de hát ő nagy legenda, szóval csak oda kell figyelni rá és azért ahogy ezek a színházi medvék tudnak mesélni, az elég ritka. Wundi az Wundi. :) Érdemes nézni-hallgatni.

Őszi számvetés

Kép
Mivel holnap eléggé dokumentálható módon ráfordulok az adventi időszakra, készítettem magamnak egy gyors őszi számvetés ahhoz képest, hogy mi volt tervben. Szeretlek Ősz, még mindig, jövőre folyt.köv.  #előzmény

pénteki goffri

Kép
Olyan vacakul indult a péntek reggelem, hogy éreztem, ha én ezt kibírom, kell jutifali :)  Két fő ötlet volt, logisztikai szempontokból nyert a goffri. :) Már majdnem lebeszéltem magam, amire délután 4 óra volt, dehát magamat csak nem hazudtolhatom meg. ;) Most először viszont mintha kisebb lett volna és nem lettek volna akkorák a buborékok, de kapnak még egy esélyt. Viszont ha minőségi romlás lesz, másik goffris után nézek. Komolyan. Goffri buborékokkal nem viccelünk, ugyebár.  Ízre tökéletes volt amúgy.

szerbek temploma

Kép
Elvittem leadni a cipősdobozomat, hogy 5. osztályos Szilárdnak is legyen ajándéka. Elégedett vagyok a dobozzal, remélem lesz öröm. :)  A Három Szerb Kávézóban kellett leadni, ami elhelyezkedéséről fogalmam sem volt, jó kis kirándulás volt a Ferenciek terétől egy-két köpésre. Nagyon kedvesek voltak, nagyon örültek, szinte meglepődtek, pedig hát vállalás volt.  Ez  a templom nagyon uralja ott az utca sarkát, utána is néztem, hogy milyen:  https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerb_templom_(Budapest) Előzmény:

torlasz

Kép
Nem újdonság ez a ronda torlasz a karácsonyi vásár bejáratánál, arra is emlékszünk, hogy mikor jött 'divatba', de mégis újra és újra elborzaszt.

Könyvkihívás (7)

Kép
Ezt a könyvet azért választottam, mert ugyanaz írta, mint az előző (6) könyvet, csak másik néven. Kíváncsi voltam, hogy feltűnik-e valami. A gyengeségen kívül más nem igazán, ráadásként a borítónak köze nincs a témához, viszont ellőttem egy kategóriát így. :) #23.  Egy olyan könyv, aminek a borítóján férfi (arckép) szerepel Emlékeztetőül a kihívás, bármikor lehet hozzá(m) csatlakozni. Nem a listához nézem a könyveket, hanem a könyvek elolvasása után passzítom hozzá valamelyik kategóriához.  https://bernoblogja.blogspot.com/2022/09/konyves-kihivas-2022.html

Stream-es

 Ennek is már két éve és nem szerettem meg a stream-elt színházat. Az előadás viszont újra látható, aki nem látta, annak mindenképp javaslom. https://bernoblogja.blogspot.com/2020/11/elso-stream.html
Kép
 

4 éve varrva

 Rohannak az évek, már 4 éve, hogy a Dél-Pesti Kórház vendégszeretetét élvezhettem. https://bernoblogja.blogspot.com/2020/11/2-eve-tortent.html

Az Operaház fantomja

Kép
Sok-sok év után újra Fantom-látogatás, vagy úgyis mondhatnám, hogy Raoul-t néztünk. 😅🎭🥳 az történt ugyanis, hogy Borbély Ricsi új beálló egy hete.  Nagyon ügyesen megcsinálta, szép volt, erős volt, örülök, hogy megkaphatta ezt a szerepet (is). 🙏 Sasi többnyire jó volt, végül csak megcsinálta, bár nem annyira szeretem a fantomját. Még mindig nekiadnám H. Zsocinak ezt a szerepet. Az est sztárja nekem ma az új Christine, Haraszti Elvira volt. Eddig ismeretlen lány csodálatosan gyönyörű hanggal. Csak úgy borzongtam a dalainál, szent ég, milyen tehetséges! 👏 Sáfár Mónika pedig még mindig maga a nagybetűs DÍVA! 😲🎭🥳👏 Hosszú szünet után annyira jó volt újra hallani ezt a zenét,  a dalokat. Még mindig tudom magamban motyogni az egészet. A ruhatár még mindig ingyenes, de szerintem a fűtést már picit lentebb tekerték.

Bóta Café - Homonnay Zsolt

Kép
Nagyon régóta halogattam ezt az interjút, ma végre igazán tudtam vele foglalkozni. Zsoltival talán mindig minden interjú nagyon-nagyon jó. Nagyon szeretem, ahogy mesél, ahogy sztorizik, viccel, vagy amikor épp nagyon komoly. Amikor színházról, előadásokról, rendezésekről mesél, azt is rajongva tudom hallgatni. Ez is nagyon értékes anyag, érdemes rászánni az egy órát.

sütőtök

Kép
Mivel idén sem voltam elég gyors, lemaradtam a sütőtökös latte-kről és pitékről. Jövőre amint az első falevél lehull, az első utam oda fog vezetni. :) Szóval hiánypótlásra volt szükség ezért nagyon bírtam, hogy ezt a boltban megláttam múltkor. Az íze inkább érdekes, mint finom, de azért sütőtök. :)

Kontúr, 2022. november 19. – Feke Pál énekes, színész

Kép
Aki már hallotta egyszer is énekelni Feke Palit, neki ez itt kötelező program. Nagyon szívetmelengető, egy-két helyen megindító. Szemfülesek rájöhettek, hogy az előző koszorú készítése közben ez az interjú volt a kísérőprogram. :)

délutáni műhely (2)

Kép
Anyuka adventi asztaldísze nagyon megtetszett, hasonlót hoztam össze magamnak is. Nagyon várom a jövő heti gyertyagyújtást. (Megint nem túl jó a fotó, meg kell tanulnom a portékát jobban fotózgatni, a leányzó nem ennyire óriás az erdőben, valóságban normálisabban néz ki. - Bizony, ez is interjú alatt készült, mindjárt meg is mutatom.)

délutáni műhely (1)

Kép
Műhelymunkailag talán ez a legkedvesebb időszakom, bár ilyenkor érzem legjobban azt, hogy bárcsak nagyobb keretem (és asztalom) lehetne erre és bárcsak egész vásárokat tudnék tartani, hogy sok-sok ilyen portékám találjon otthonra. Ez a kedves megrendelésre készült, izgulok is kicsit, bár nekem nagyon tetszik. :) A fények nem túl jók, mert most fényképeztem este, de valóságában van egy kis csillogása, finom ragyogása.

Vasárnapi beszéd 2022.11.13.

Kép
Kép
Kifejezetten ki nem állhatom, amikor a medvéket így/bárhol fellógatják... miért is?