Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 30, 2014

Gondolatok emlékbe, örökbe

... hogy Szabó Gyula elment, azt már mindenki olvasta, mindenhol posztolják, elmondják, bemondják... De most találtam valami igazán szép blokkot, ezt ide hozom, mert ez mindig mindenkire érvényes lehet, az összes: "Ez a világ nem a szeretetre épül. A kereszt jegyében születtem, abban is fogok meghalni. Apám, anyám, testvéreim a temetőben a kereszt jegyében fekszenek. Tamási Áron mondja a Szülőföldemen című önéletrajzi könyvében: Valósággal nyűgbe ver valami különös érzés, amelyhez hasonlót soha semmi nem ébresztett bennem, csak a föld, hol ringott a bölcsőm. Nem öröm és nem fájdalom ez az érzés; nem szárnyalás és nem is megenyhülés. Kehely talán, miben e földi élet levének kivonata van: az a titokzatos, egyetlen ital, melybe e kerek földnek minden fűszere egybefőzetett." "Halottak napja táján három temetőben voltam kinn, ahol elmondtam, amit Hemingway Akiért a harag szól című regénye mottójául idéz John Donne-tól: Senki sem külön sziget; minden ember egy rész a k

Film

... .mert valahogy mindig van... Sorsjegyesek http://filmneked.com/sorsjegyesek/ Charlie Lang semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek, a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

Napi bölcs

"Sötétben és hidegben nem lehet élni. Meg kell őriznünk kapcsolataink fényét és melegét, ennek eszköze pedig a törődés." Popper Péter

Postcrossingos megint

Kép
Ezeket már akartam nektek mutatni, hogy azért ez komoly tud lenni... :) Néhány képeslapos fényképe az otthonából: Ha az enyém is beindul majd, ilyen térképet én is szeretnék:

Napi hepi

Ma megjött az e-mailem, hogy megérkezett az első elküldött képeslapom (Frankfurtba)! :) Ja, és megvan a tanulság, csak akkor kérjek ki címet, ha másnap meg is írom a képeslapot, mert ez most hülyén néz ki, hogy 18 napig utazott... :) És most már az enyém is érkezhet bármikor. Vannak mo-i regisztrálók is, mert láttam ennél a lánynál, hogy kapott már onnan is. Good news, Bernadett! Your postcard GB-525392 to Melbb in Germany has arrived! It reached its destination in 18 days after traveling 635 km!

Napi hepi

Kész a postcrossingos profilom - érdeklődéssel, bemutatkozással (és gondolom néhány nyelvi hibával) :)

Napi dal

Biztos vagyok benne, hogy ezt már linkeltem... Kedvenc Lara Fabian-emtől az egyik kedvenc... De amit eddig én sem tudtam a dalról, csak ma posztolta valaki a facebookon. A dal szimplán, nem magyar fordítással is szívszaggató, de a háttértörténettel és a fordítással... A történet: meghalt a szereleme, és ez az első koncertje a haláleset után. Azonban nem tudta elkezdeni a dalt, és ekkor a tömeg kezdett el helyette énekelni, A szeretlek szót felcserélték a "mi szeretünk téged"-re. A producere (aki zongorán kíséri) pedig azt mondta neki a végén, hogy "látod, te pedig azt mondtad nincs miért élned. Élj értünk,az emberekért". Hát ezért sikerült ilyen meghatóra... https://www.youtube.com/watch?v=3DSj59tXQys

Mert szép

Kép
Hm... majd amikor egyszer újra lesz saját buduárom, lesznek ott is ilyen durvaságok :)

Khm

Kép
Hm, nem ijesztegetésül, de azért nem szabad elfelejteni, hogy 'közlekedni' nem egy biztonságos dolog... http://hvg.hu/vilag/20140331_Harom_villam_csapott_bele_a_KLM_utasszall

Napihepi

Mindenképp örömteli, hogy véget ért a hétfő, innen már arccal megyünk a hétvége felé :) - ez ám az optimizmus, nem igaz? :) De a lényeg, hogy postán van a 4 képeslap Oroszország, és 1 képeslap Németország felé... :) Most már jön az izgi, hogy mikor ér oda, mikor regisztrálják fel, tetszik-e, írnak-e. És ami a lényeg, ha ezek célbaérnek, kérhetek ki újabb címeket, és hát én is várom, hogy nekem írjon valaki (jaj, a profil még mindig nincs kész).

Hétfő

Kép
Tegye fel a kezét, aki ma reggel kicsit is hasonlított erre a kartársnőre itt... :)

Filmajánló

Sok-sok éve mesélt erről a filmről nekem Valaki, ma végre rábukkantam. Kedves Frankie! http://filmneked.com/kedves-frankie/ Miután apja nevében megválaszolta kisfia számtalan levelét, egy anya felbérel egy idegent, hogy játssza el a kisfiú apját a személyes találkozáskor.

Filmesdi

Íme egy újabb film, bár nem így fejeztem volna be pontosan, azaz hogy írtam volna hozzá még kb 10 percet... ;) (nem youtube-os, de simán online nézhető) Jó társaság http://filmneked.com/jo-tarsasag/ Dan Foreman osztályvezető egy reklámcégnél, melyet felvásárol egy másik vállalat és a leépítések miatt Dan másik pozícióba kerül, helyére pedig egy fiatal fiút tesznek, aki a fia is lehetne. A lelkes ifjú nagy hévvel veti bele magát a munkába, és rendre bocsátja el a dolgozókat, mi több Dant is arra kényszeríti, távolítsa el azokat az embereket, akik hosszú évek óta mellette dolgoztak. A kis főnök időközben beleszeret Dan nagyobbik lányába, így az események még tovább bonyolódnak.

Filmajánló

Sok éve láttam és már el is felejtettem, míg tegnap valaki eszembe nem juttatta... :) A jegygyűrű https://www.youtube.com/watch?v=favvVtmBfMQ Sara Rose (Patricia Heaton) és vőlegénye azt tervezik, hogy kibővítik a családi szőlőbirtokot úgy, hogy megveszik a szomszéd, Nick (Tony Lo Bianco) földjét. Egy régi eljegyzési gyűrű felbukkanása azonban felfed egy szenvedélyes történetet, mely Nicket és Sara anyját köti össze. Amint az ingatlan ügylet megvalósulása veszélybe kerül, Sara azon kapja magát, hogy vonzódik Nick unokaöccséhez, Tonyhoz (Vincent Spano) és gondosan szőtt tervei összekuszálódnak.