Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 18, 2016

Bennem, mint tükörben

Kép
Egész héten ez a dallam volt bennem, egyszerűen nem eresztett, hát közzéteszem. :) Egyébként nagyon szeretem, az egyik kedvenc dalom az Elisabeth-ből és KD is kedvencke. :)
Kép
Tanulni kell magyarul és világul, tanulni kell mindazt, ami kitárul, ami világít, ami jel: tanulni kell, szeretni kell. Nemes Nagy Ágnes

As long as we're in love

Kép
Holnaphoz egy hétre! :)))))))))

Most érkezett

Kép
Ez a szépséges a további kedvenc virágaimmal épp az előbb érkezett. :)
"- Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne - ismételtem el magamban. És éreztem, hogy a szívem megtelik nagy és általános meleggel, a lelkem megtelik a derűs idő nyugalmával, és a szemem megtelik a hajnal harmatával. Lassan felálltam és azt mondtam: - Igaza van: késedelem nélkül haza fogok menni, hogy otthon lehessek valahol ezen a világon! Igaza van: nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron

Nyomorultak

Kép
Szombat déltájban, vagy még kicsit előbb úgy gondoltam, hogy el kell búcsúztatni a 35 évet, ha már olyan szép kerek szám. :) Gondolkoztam kicsit és mivel tudtam, hogy másnap nem készülök végül sehova - vacak időt ígértek és én a szabadba vágytam volna -, ráadásul vendégjárás volt várható + megláttam a Facebook-on ezt a képet: tudtam a megoldást. :) Az igazság az, hogy legszívesebben a Madách-ig mentem volna, de ugye ez nem volt lehetséges. A színház (és utazás) évek óta hozzátartozik az ünneplésemhez. A Nyomorultakat már nagyon régóta szeretném itt újralátni, otthon meg végre látni, de múltkor megnéztem, hogy ki a Jean Valjean, de nem igazán voltam érte oda, de a zene meg folyton be-beugrott. Aztán elkezdtem megnézni, hogy mire van jegy: Ami itt még új és szeretném látni, ugye az Aladdin, Mamma Mia, Matilda... Az Aladdinra 120 font alatt nem volt jegy, a Mamma Mia túl vidámnak tűnt esős napon, a Matilda meg tele van gyerekkel, hát arra most nem vágytam. Aztán jött az a gondolat is,

:)

Kép
Ez napra pontosan érkezett Joshtól "személyesen" e-mailben. :) Na, mondjuk adott kedvezményt a webshopjához, bár inkább énekelt volna nekem egyet... :)
Kép
Az ősz a kedvenc évszakom. Szeretem, amikor a levelek vörösbe és narancsba fordulnak. Gyönyörű látványt nyújtanak a holdfényben, és elképesztő változáson esnek át. A tavaszi és a nyári zöldellés csak árnyéka a fák igazi valójának, ez a buja színvilág igazi csoda, és minden áldott évben bekövetkezik, amikor az éjszakák egyre hidegebbek lesznek. Mintha ezekkel a tüzes színekkel kárpótolnák, hogy eltűnik a meleg. J. R. Ward Ez a kép múlt héten készült a szemben lévő parkban. Érdekes idő volt aznap, mert amúgy nagyon meleg volt még, közel harminc fok, én is csak pólósan voltam és a park végében mégis elkaptam már az ősz egyik legszebb pillanatát.
Kép
Kell egy ilyen. :) Ez onnan való, mármint a kép és nem is saját, ahova egyszer bekeveredtem, egy távoli képet mutattam is nektek. Emlékszem is, hogy hol, lehet, hogy ide kellene elvigyem magam utóünnepelni.

36

Kép
Nos, ez a születésnap is megvolt, olyan volt amilyen. A 36-os számot amúgy sem annyira szeretem, még ha érdekes bontásai vannak is szorzatilag. :) Köszönöm a köszöntéseket és a kedves jókívánságokat, igyekszem kihozni valamit ebből az évből majd. Hiányoztak a megszokott ünneplések és ötyék... :( Pár nappal a születésnapom előtt jött képeslap, az érdekes, hogy pont egy napon, az egyik a szüleimtől, a másik a keresztszüleimtől. Keresztanyám azóta kiváló képeslap-küldő, mióta az eszemet tudom (nyilván ő előbb az volt), anyám meg közben jött bele, és egyik szebb lap, mint a másik, gyönyörű idézetekkel. És persze, hogy rózsa... :) Aztán megleptem magam is, azt hiszem ez lesz az idei színvilágom - oké, a könyv is az :) : És az 'idei' motiváció és célkitűzés (a lapokat kitettem a szekrény oldalára, ahova először nézek reggel és utoljára este) :
Kép