Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 12, 2017
Juhász Gyula: Alvás előtt Esténkint - régi keresztény szokás volt - Számot vetek a lelkiismerettel: Mit tettél ember, mit vétettél ember? ... És mit nem tettél ember, most felelj? Csordultig mindig a szív, e nagy kehely. Mit tettél ember? Fölkeltél vidáman És álmosan, mert minden áldott reggel A régi vágy von: kelni napkelettel. Azután mentél, mert az élet: menni, Egy célhoz menni, célnál sohse lenni. És mit vétettél ember? Ember voltál S embernek lenni: siralmas való már És dicsőséges. Mint a csillag csillag S a rög csak rög, az ember is csak ember. Aludj hát szépen s kelj fel napkelettel, Amíg az élet mégis tűrhető, Míg ébredésre kedv van és erő. S ha csókokat nem is csókolhat ajkad, De új igét még mondhat és ha lankadt Szegény karod az ölelésre, lelked Ölelni tud jövőt, világot, embert.

Mozi

Alig várom, hogy lássam: https://www.youtube.com/watch?v=e3Nl_TCQXuw És a héten pedig ezt láttam munkaköri kötelességként a legkisebbel :) : https://www.youtube.com/watch?v=h6DOpfJzmo0 Egyébként nagyon lefárasztott, iszonyat gyorsan és színesen történik benne minden, elképzelni sem tudom, hogy gyerekaggyal hogyan feldolgozható, de amúgy jól megcsinálták, és igen, Batman-nek vannak érzései :)

Orchideák

Kép
https://www.youtube.com/watch?v=MBnzTosFRpI https://www.youtube.com/watch?v=DomiQbrbEZQ Mivel Jonas hangja cserbenhagyott, ezért újraterveztem a saját ajándékomat, semmit a fülnek, mindent a szemnek alapon - így a visszakapott jegy árából megvettem holnapra a jegyemet  Kew Garden-be az orchideákhoz és júliusra egy belépőt a Dowton Abbey-s kastélyba (ez nagy mázli volt, mivel azóta akarok oda menni, hogy visszajöttem, de nagyon limitált időben van nyitva és a kevés jegyet azonnal elkapkodták mindig, na de most!). Pont. Ettől még nagyon szomorú vagyok az elmaradt koncert miatt, de mit lehlet tenni (?).
Kép
Ezt így, most elfogadnám. :)
Kép

4

Kép
4, azaz négy, mondom NÉGY fiúgyerek. Kettő ugyebár alaplétszámos, plusz egy ittaludt már tegnapról és jött még egy délután kettőkör. Csakhogy még jobban akarjam a szünet végét. :) Magukhoz képest jók voltak, de fiúk és hangosak, bocsánat, HANGOSAK. Most úgy zúg a fejem, mint a legrosszabb repülőutak után, de lassan mind távozik, én már a szobámban vagyok, de itt is hallom őket. Bár közben még örülök is, mert nem volt verekedés, senki nem rágott be a másikra, nem veszekedtek, stb. És ja, a mai gyerekek... összegyűlnek és nyomkodnak. Időnként sikerült lekapcsolni őket (meg legalább a tabletek lemerülnek), de nem teljesen. És közben azt csinálják, amit én szerintem nem is tudnék, Minecraft - összekapcsolódva. Öreg vagyok, azt hiszem.

Tavaszodik

Kép
Mert biztosan lesz tavasz. :) Az árvácska már magához tért az itteni ritka erős tél után,  a többiek meg igazán sietésnek indultak, középen a rózsika a tavalyi névnapi rózsikám, idén is szép lesz, úgy látom. :)

Muszájvirág

Kép
Az elmaradt Jonas-este, az iskolai szünet meg minden más miatt a Valentin-nap és a névnap okozta ilyen-olyan érzések miatt és ezek között valahol félúton muszáj volt a lelkemnek egy kis rózsaszín és egy új virág. Beszereztem és nagyon kedves nekem tőlem magamnak. :)
Kép

Jonas köhög

Kép
A héten iskolai szünet van, mindennél korábban felkelt minden gyerek, hétfő is van, minden van és csak arra tudtam gondolni, oké-oké, este koncert és Jonas és nekem az én kis előrehozott névnapom. Aztán megkaptam az e-mailt, hogy a köszöntőm épp brochitis-es és aztán leültem és csak hosszan ültem, mert csak az járt a fejemben, hogy nem, nem hiszem el. /a Facebookon már kint volt korábban - tegnap éjjel, de fáradt voltam, és nem is néztem akkor már, de talán jobb is, mindegy, a lényegen nem változtat./ És nem nagyon hiszem, hogy pótolni fogják, ezek az események nagyon sokkal korábban vannak lekötve és leszervezve, szóval nyilván leírják, mert reménykedni lehet, de igazából... Szóval így maradnak az orchideák szombatra, remélem legalább mind kinyílik addig. Jonas Kaufmann - 13th February 2017 19:30 Jonas deeply regrets that because he has bronchitis this concert is cancelled. In due course we hope to reschedule this concert to a future date.