Nosztalgia utazás - Lucca

Sokat töprengtem, hogy melyik legyen az első hely, amiről írok, vagy mutatom. Lucca nyert, a lassan tíz évvel ezelőtti toszkán szülinapi útról.

Hogy miért emlékezetes? Mert elvesztem! :)

Lucca az utolsó helyszínek közé tartozott, már közelebb voltunk a hazaúthoz (utolsó előtti nap, hogy pontos legyek, ami igazából az utolsó, hiszen busszal voltunk), és baromira nem akartam hazajönni. És hát a lelkem is úgy tűnik, odahúzott. Nem tudom hogy történt, de lemaradtam a csoporttól (aki volt már velem valahol, tudja, hogy ezt nehéz elképzelni).

Lucca gyönyörű, máig többször beugrik a városfal, a hangulat, a napfény. A templom, ahol kilyukadtam, az árkádos belső udvaros üzletsor, ahol egyszer csak magam voltam. Nyilvánvaló, hogy vissza kell mennem. De pont emiatt a kis 'affér' miatt nem nagyon vannak képek a városról. :)

Mivel ez az út a blog előtti időszakban volt, csak utólag, 2013-ban lett bejegyzés, nem is túl hosszú, de azért linkelem:
https://bernoblogja.blogspot.com/2013/12/regi-utak-toszkana.html
A posztban szereplő linkek már nem jók, mivel akkor még a picasa- ra lehetett (rém lassú tempóban) feltölteni és később a google átforgatta őket - szerencsére, bár a linkek nem élnek, de nekem az albumok között megjelennek, ezért az ötödik napot linkelem ide, Pisa és Lucca, közben a tengerpart.

https://photos.app.goo.gl/TDFzfjASGJpTr6mE6
Mai szemmel rengeteg olyan kép van az albumban, amit már nem töltenék fel, sőt lehet, hogy el sem készíteném - de akkor fontos volt tetszett, tehát maradnak. Most is.