Szent Jakab-nap

 


Szent Jakab-nap a Caminós közösséggel
Július 25-e nagyon fontos nap a Caminós zarándokok számára. Ez a nap idősebb Szent Jakab apostol ünnepe.
Szeretnénk, ha idén ezen a napon együtt ünnepelne a Caminós közösség. Ezért jelenléti és virtuális találkozási lehetőséget is tervezünk.
A ZarándokZug hosszabb nyitvatartási idővel várja a látogatókat, délután 4 órától este 7 óráig találjátok nyitva a zugot, ahol a szokásos irodai szolgáltatásokon – zarándokútlevél-kiváltás, útikönyv-vásárlás stb. – kívül beszélgetésekkel és Szent Jakab-napi, apró meglepetésekkel is várunk titeket.
18.00 órától Szent Jakab-napi misén veszünk részt a Szent Margit téri (Lehel téri) Szent Margit-templomban.
Találkozó a mise előtt:
- 17.00 órától a ZarándokZugban (1055 Budapest, Nyugati tér 6., földszint, belső udvar), ahonnan 17.30 körül együtt átsétálunk a Szent Margit-templomhoz.
- Akik egyenesen a templomhoz jönnek, azokkal találkozó 17.45 körül a templom előtt, a Szent Jakab attribútumaival (kagyló és kard) díszített nagy kőkockánál. Eső vagy kánikula esetén találkozó a templom előterében!
Mise után, 19.00 órától kb. 21.00 óráig agapé a ZarándokZugban. Ha velünk tartanátok az agapén, megköszönjük, ha azt jelzitek nekünk a zarandokzug@gmail.com email címen!
Akik személyesen nem tudnak velünk lenni, azok se szomorkodjanak! A tavalyi sikeres esemény után idén újra meghirdetjük a „Saludos, Greetings, Üdv!” című, egymásnak integetős virtuális eseményt, amely július 25-én a világ bármely pontjáról elérhető lesz. Erről hamarosan külön bejegyzés és esemény-felület készül.
Személyesen, vagy virtuálisan, így vagy úgy, de együtt leszünk Szent Jakab-napon! Mindenkit szeretettel várunk!
Szent Jakab Baráti Kör