Levente és testvérei

Levente és testvérei Tamara és Fruzsina nemrég költöztek Bögötére. Tavaly vettek a szüleik egy picike házat tőlünk az ötödiket. Levente cuki ötéves kisfiú. Bár szerinte már hat, mert anyukája azt mondta, a testvérei szerint azt mondta neki, hogy hamarosan hat lesz.  Ezért kicsit csúnyán is nézett rájuk... Tehát hat lesz szeptemberben. :) Mondtam neki, hogy nekem is szeptemberben lesz a szülinapom, aminek úgy megörült, mintha ez valami igazán nagy különlegesség lenne. :) De nagyon előre szaladtam.

A járdán biciklizik föl-alá adott távolságon, általában egyedül vagy a kisebbik nővérével. Mi is ezt csináltuk, bár akkor még nem volt ilyen szép a járda, jó nagyokat lehetett esni... :) Manapság már falun is alig látni bicikliző kisgyereket. Nagyot pláne nem... Előttünk mindig lefékez és leskelődik befelé, hogy kit lehetne elcsípni egy kis beszélgetésre.

Apukám lett először a kedvence, már mindenről kikérdezte Jóska bácsit, aki végtelen türelemmel mindenre válaszol neki (de bármelyik gyereknek, mind rajong érte, mert apám tényleg vicces és velük türelmes is, máshogy ér már rájuk). Addig kíváncsiskodott kisbarátunk, amíg már anyukámat is lekáderezte, így már az is mindig érdekli, mit csinál az Anikó néni, mit főz, ad-e apámnak is, stb. :) Oltári logikája és kérdései vannak. Ha valaki jön hozzánk, ott terem és megkérdezi, mit akar ott... Úgy vágódott be, hogy az utcai fűnyírásnál megjelent, hogy kér egy söprűt, mert ő tudja, hogyan kell, az apájának is mindig segít... dolgos ember, méhészkedik és egyre több állatuk van. Grétiéknél voltak kismacskák, abból kettő (Virág és Csillag) az övék lett, és vasárnap tudtam meg, hogy Apa barátja, a Peti hoz hat kacsát, két cocát (és egy vaddisznót :) ), kecskét meg még valamit, ami most nem is ugrik be, talán még egy nyulat. És tényleg nagyon tud söpörni, mesélték, hogy csak úgy izzadt bele, olyan szélsebes volt.

Én csak most hétvégén szerettem bele, de komolyan, első látásra. Fogatlan és huncut és tele van sebhellyel és varral, mert aki biciklizik és ennyi mindenben benne van az taknyolni is szokott nyilván. :) Ha van gyengém kisfiúból, az pontosan az ilyen életrevaló fajta. Vigyorog, füllent, bújik és kérdez... mindent. Te itt laksz? Mi a neved? Tegnap itt aludtál? Méj? (Miért) - mert hogy selypít is... MA is itt fogsz aludni? És holnap? ... a szeptemberi szülinapom kapcsán rögtön megkérdezte, milyen tortám lesz... mondtam, hogy majd amilyet az Anikó néni süt. Méj? Mert ő szokta sütni... :) aztán hiányolta anyámat az utcai buliból, ezért megkérdezte: mit csinál az Anikó néni? Főz. Mit főz? Nem tudom. - Biztos bojsólevest. :)

Szóval várom a hétvégét és újra bandázunk. És ez a szédítő törpe ma névnapos, Isten éltessen picifú, maradj cuki és kíváncsi és bringázz sokat. :)