Vígmajális - VÍG-BUDAPEST KONCERT

 Nem volt túl kecsegtető idén a Vígmajális programja - máshol meg egyet sem láttam -, ezért ki is hagytam, viszont az esti koncert érdekesnek tűnt. Bár, ha nem adnak jövő évados bérletesként 30 % kedvezményt, nem hiszem, hogy mentem volna.

A Víg125 koncertre korábban volt jegyem, de végül nem volt kedvem menni és eladtam.

Ajánlója: 

Ünnepeljük együtt Budapest 150. és a Vígszínház 127. születésnapját

2023. május 1-én este 7 órakor egy exkluzív gálakoncerttel a Vígszínházban!

Megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született a csodás Budapestről. Ki ne hallott volna már dalban mesélni a vén Budai hársfákról, a pesti nőkről, a holdas éjről a Dunán, a Ligetről, a Józsefvárosról, vagy akár arról a bizonyos Duna-parti csónakházról. Ezek a méltán sikeres slágerek megörökítik fővárosunk hajdani lakóinak hétköznapjait, örömeit, bánatait, hangulatait, életük apró eseményeit, és hát ebből is áll egy város története, nemcsak nagy történelmi fordulópontokból.

Társulatunk az egésznapos Vígmajális program záróakkordjaként zenés időutazásra hívja közönségét. A régi Pest-Buda megidézésétől ismert és újra felfedezett dalok szárnyán végig repülünk a város és a Vígszínház közös történetén olyan nagyszerű szerzők közreműködésével, mint Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor, hogy aztán Cseh Tamás Budapestjét érintve megérkezzünk a GRUND-ra.

Volt ami nagyon tetszett és volt amiért nagyon kár, mert általában igaz, hogy nagyon nem volt jó a hangosítás a szólisták kárára. Pedig volt számomra sok újdonság és érdekesség, jó ötlet volt a sok régi kép a régi Budapestről, ami nekem nrm városom,  de igyekszem a javait látni (és használni).

Halász Jutkával pedig együtt énekelni a Boldog születésnapot, az nagyon nagy élmény. 😍🥳🍰

Amúgy meg szeretem látni, ha prózai színészek jól oldanak meg zenés feladatokat, egész másra számíthat az ember, sokszor pedig kiderül, hogy némelyiknek milyen jó hangja van. Ma is volt ilyen, pl. valahol le kell vadászni a Horváth Szabolcsot, akit ma csak fekete pólosként tudtam azonosítani. 🙃

Wundi pedig olyan Mi muzsikus lelkek-et rittyentett hegedűvel, hogy hűha! Tudtam, hogy jól énekel és jól hegedül, de így együtt drámai vénával, egészen remek volt. Luxus, hogy nem énekel minden nap... 

Orosz Ákosról sem tudtam, hogy gitározik és énekel is. Lassan lehet, hogy ismételni kell Padlásból és Dzsungel könyvéből is. ... na meg a Pál utcai fiúk...- csak már Bokából is 3 van.