Atilla – Isten kardja

Ez az előadás a már jócskán túlfeszített március közepi estékbe érkezett meg... (Pedig a mai dupl Zorán koncertre nem iskészültem menni.)
 Kitette Ricsi ezt itt pár hete, mi meg azért túl sokat nem vacilláltunk, mert a szívünknek-fülünknek-lelkünknek kedves emberek száma nem kevés a színlapon. 
Pedig nem túl jó helyen van, drága is, dehát na... És nem is ismétlés és egyszeri alkalomnak tűnik... :)



Rock-oratórium egy részben, magyar nyelven
Az Atilla – Isten kardja című rockoperát látványos szabadtéri produkcióként mutatták be 1993-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, nagy sikerrel. Ezt követően a Magyar Állami Operaház Erkel Színházában tűzték műsorra.
Ezúttal a mű különleges oratorikus változata kerül bemutatásra, több műfajból érkező sztárszólistákkal, nagyzenekarral, felnőtt- és gyermekkórussal, egy részben.


Atilla – Isten kardja – Opera

Volt azért egy kis izgalom, mert Peti tegnap betegség miatt nem játszott... Nem tudom, mit nyomtak bele, de ma este remek volt.

Még sosem voltam ezen a helyszínen, nagyon nagy újdonság volt. Klasszul megcsinálták, de ide szerintem csak az jár, aki nem BKV-zik... ;) Nagyon jó kilátásunk volt. Ezen a képen még nem is annyira látszik, hogy mennyire nagy zenekarral volt a koncert, plusz a női és férfi kar és még a gyerekek. A szólisták pedig végig bent voltak és feszengtek, illetve próbáltak ülni a bárszékeken. (Egyébként nagyon meleg volt, szélességben szűk székek vannak itt is és ha valaki mocorog vagy köhög a sor egy részén, az mások dinamikájára is hat.)


Nem ismertem ezt az előadást, pedig megvan itthon dvd-n, ha száz éve meg is néztem, nem emlékeztem, egy-egy dallam és egy dal volt ismerős, a dallam lehet amiatt is, hogy feltűnik máshol (István).
Nem mondanám, hogy tovább tudnám adni a történetet, de szép élmény lett, a zenekar tényleg gyönyörű volt, a férfikar szólistái hűha!
Aztán a kezdésnél amikor bevonult a nekem bal oldal szépen egymás után Vadkerti, SPeit, BRicsi, VargaM, nagyot dobban a szívem, ennyi tehetség egy kupacban és a másik oldalon még Feke Pali is ott volt - a többieket előzetesben nem ismertem, illetve utólag rájöttem, hogy a nőkből 2-t tudtam volna, de szerintem azokat el sem olvastam...
Vadkerti főleg nagyon-nagyon jó volt, csak úgy folyik belőle a zene és ezek a hangok - ez az ember ahogy érik, és amikor így szívből énekel, az maga a káprázat. Volt egy duettje FekePalival, hát az nagyon komoly, igazi kivételesség volt.
Peti nagyon tetszett, a magyar szíve megint alig fért el a testében, nagyon szépen csinálta ezt a koncertes éneklést is. Amikor pedig leteszi az esküt, megint azt az ujjongó érzést éltem meg, amit a koronázásakor is szoktam. :) Hát nem hülyeség? ;)


Néhány képecske a helyszínről: