tegnapi magyar órák

Az eredeti terv az volt,hogy minden nap lesz magyar óra, persze nem jött össze. 😅🙈 ... de három azért már volt mindenkinek. 😍 Nagyon szeretem ezeket az alkalmakat, mert ilyenkor teljesen együttműködnek, abbana félórában elfelejtenek ksmasznak lenni. 😉 Szeretem a gondolkodásukat és érdekel a véleményük. 
Alex ugye most 14, Matthew pedig 12, mindketten tavasziak. Tegnap mindkét óra érdekesen alakult, jobban megnyíltak egyik sem 30perc volt...
Alexnál a névmások kapcsán kanyarodtunk el a témától. Az osztályában van egy fiú, aki saját maga szerint lány... és ebből volt némi konfliktusa A-nak az iskolában, ezt nem is írnám itt le (de érdekességként szívesen elmesélem a teljesség érdekében), de végül a véleménye miatt ő lett a kirekesztett és a megkülönböztetett, pedig jól látja a dolgot... az lmbtq-tanár (!) hátrányba tette, eltiltották az lmbrq-klubból... (mert itt ilyen is van) nem is folytatom, de érdekes, hogy miközben a nagy egyenlőségre törekvés van, éppen hogy megkülönböztetnek... mindezt egy fiú(!)iskolában... egy magyar-angol gyereket, egészséges látásmóddal.

Matthew magyar órája ott vett más irányt, hogy az utolsónak szánt kérdés az iskoláról szólt. Gondoltam, elintézi majd egy utálom az iskolát mondattal 🥴😁, de nem teljesen ez történt. Az iskola rendszerével van gondja. Magas labda volt, megkérdeztem tehát, hogy mit tenne másként. Tűzbe jött és remek dolgokat mondott! Bőven túl voltunk az időn, közben vacsora jött és a kutyát is el kellett vinni sötétedés előtt, de még azt mondta, hogy szeretne mutatni egy videót.