Eljött az óra... (?)

A Jekyll az előző évadban nálam olyan függőséget hozott, ami engem is megdöbbentett és kicsit meg is rémített. Láttátok, gyakorlatilag alig tudtam lejönni róla - szerencse, hogy évad vége lett. Megfogadtam, hogy most kontrolláltabb leszek... Szerencsére Baradlay Jenő elvitte a 42-es számot és azt hittem, hogy tök rendben leszek, erős leszek, nem kell nekem Jekyll... (erős leszek1.0) Pedig Londonban készültem dr. Henry Jekyll házához, már le volt töltve az audioguide is, ami a regényen végigvisz... - idő hiányában és sántaság miatt a 'találkozás' elmaradt. Vagy inkább azt mondom, hogy elhalasztottam. Addigra elolvasom a regényt is.
Szóval már úgy voltam, hogy szeptemberben NEM fogok Jekyll-re menni. Mert ha elkezdem, megint végem lesz, megint nem alszom, feketében járok arannyal (pedig van egy új fekete ruhám, nagyon leárazva vettem), meg csak mennek majd a dallamok. Aztán pár napja kezdett beszivárogni hol innen, hol onnan... Meg jöttek az emlékek az érzések. Hol így, hogy úgy.
Először ezzel a feltöltéssel. Csak a felvillanóban láttam a feliratkozásaim között (22-én), de meg sem nyitottam (erős leszek2.). Most buktam el... már sokadszorra szól... ennyi.

Aztán pár napja már elkezdtem tervezni a szeptember-október havi színházi és egyéb dolgokat, írkáltam a naptárba és hát na, nyilván odatévedtem az Operett honlapjára is. Már megnéztem, hogy 18 délután ki játszik... Dolha, akkor jó... (erős leszek3.0) (pedig mint tudjuk, ott este Baradlayék várnak)
Aztán pénteken hallottam, hogy úgy néz ki, hogy lesz szeptemberben 6 és októberben 8 előadás és az évadban ennyi volt, és ugye hármas szereposztás lesz. Kezdtem meginogni, de nem vettem jegyet, de azért nézegettem, hogy nem fogy-e túlságosan... (erős leszek 4.0)
Aztán az előbb kitette az Operett, hogy pár nap múlva láthatjuk a Jekyll werkfilmet: #werkajánló

...E pillanat éltet, álmod ébred:
Száz feladat vár még, nem is élhetnél másképp’!
Eljött az óra, új szabadság –
Legyőzni kételyt, félelmet, mételyt, magad, s mást…

Közben az élet mégis úgy hozza (ha úgy hozza?), hogy kimarad most, mert az első számú dr. Jekyll csak 17 és 18 este lép színre, első este Bögötén ülök, a másik este Nemesdombon, szóval ... Jekyll kicsit elszámolta ezt most, de hát még hátha máshogy alakul - vagy gyakorolhatom az ellenállást októberig. Nem is tudom hova drukkoljak (erős leszek 5.0?) Esetleg a szülinapi hétbe még István királyunk beleszólhat 23-án... :)
Az élet nagy kérdései, ugyebár...