Emlékek mappája

Nagyon régóta tervezett 'munka' egy részén vagyok túl. Szombat este végre erőt vettem magamon és elővettem A színházas mappámat. Nagyon régóta nem tettem benne rendet, mindig csak hazavittem időről-időre a jegyeket és színlapokat (meg amikor még volt műsorfüzet) és a tetejére odacsaptam. Ez egy szép nagy mappa, 2003 óta táplálkozik... Persze rend most sem lett benne, a tetején a Titanic volt - tehát azóta biztosan nem foglalkoztam vele - és hát nem kevés idő volt a jegyek válogatása, rendszerezése. Ez az egyet egyébként most szétszedtem musical/operett és opera/próza/gálák, haknik, pódiumbeszélgetések, stb mappákra. Még sok idő lesz, mire rendesen rendszer lesz és listázni is fogom, illetve melléjük rendelem a műsorfüzeteket is, mert azok meg egy nagy dobozban vannak... 

Nem véletlenül nem álltam ennek neki, nemcsak az időhiány volt az ok. Ebben azért nagyon sok idő, élmény, pénz, sírás, nevetés van. Emlékek özöne. Volt nagyon sok jegy-előadás, amire egyáltalán nem emlékeztem már. Voltak előadások, amelyek esetében meglepődtem, hogy jéé, még ezt is hétszer (!) megnéztem?! Aztán jöttek a nagy emlékek... Amelyekből már biztosan nem lesz több... Pár dologtól most már azért megváltam, de hogy a Nyugat-os előadás mellé még egy Mácsai-interjút is eltettem... :)


Nagyon sokat tudtam volna fotózni, de azt azért mégsem akartam.... :) A lentebbi képen látható Frank Wildhorn és barátai koncertet magamban legalább annyira örök emlékként emlegetem, mint azt a gálát, ahol Zsolti Mesevilág-ot énekelt. Oltári jó este volt, de hogy hogy kerültem oda 0 Ft-os jeggyel, arra nem tudok visszaemlékezni (2007. április). Aztán a csodálatos Rudolf sorozat 2006-ban és 2011-et írtunk, amikor Pécsen is láttam (és így már leesett, hogy Kocsis Dénes milyen Rudolf-játszásról beszélt a legutóbbi M+on, mert nem rémlett, hogy őt láttam volna Rudolfnak). Ez még sajnos mind a blog előtti (viszont fórumos) időszak. Aztán a Mozart! és a Rómeó és Júlia. Időben sokkal több idő telt el az első Mozart-om és első Rómeóm között, de a jegyek nem hazudnak. :) Ha tényleg minden jegyem megvan, akkor 2003. április a káprázat kezdetének időszaka és csak utána évben jött a Rómeó - utána is néztem, 2004. január 23-án volt a premier, nekem 24-i jegyem van. :) Tehát akkor az a Muzsika hangja, amin keresztanyámmal voltam, az 2003 januári lesz - ezt sajnos nem tettem el (még).
Nagy jubileumok ezek, jövőre lesz mindennek 20 éve. Az utóbbi időben, ennek az évadnak a második felében érzem nagyon azt, hogy kevesebbet nem esik jól menni, többet meg nem lehet. Ahhoz, hogy erről 'lejöjjek', teljesen el kell vágnom majd ezt a szálat, felhagyni a hivatalos oldalak követésével, utána olvasásoknak, stb... mert egyszerűen nem marad időm, vagyonom és lelki erőm azokra a további dolgokra, amelyeket még szeretnék csinálni, egyszerűen mintha nem férnének így be az életembe pont ezeken a síkokon. Nem lesz egyszerű, amikor meghozom ezt a döntést, de meg kell hozni egyszer csak - ha csak nem alakul másként.

Aztán előkerültek ezek is, az a kettő jegy, ami nagy mérföldkő volt (utólag így látom) és az a kettő szórólap, amiben már nem láthattam, mert közben a Spirit-es pályafutás véget ért. Talán egyszer majd, talán máshol. Ez a Benczúr-os történet is már majdnem 4 éve volt, igaz, hogy a Covid szinte 2 évet mínuszolt, de akkor is nagy idő.

Szóval így telt a szombat estéből kb három órám, csak jujj-ogtam, meg jéé-ztem és rakosgattam a jegyeket, hogy mennyi és mennyi... 🙏
Találtam még sok kincset, amit szerintem majd apránként megmutogatok. :)