Örök hűség- végre

A kalandos, három héttel ezelőtti közös vonatozásunk emlékére végre eljutottam oda is, hogy a laptopot összecsatlakoztassam a tv-vel, igazából ugye az internettel. :)
Tegnap emberi időben otthon voltam (ami a héten már nem fog többször bekövetkezni), végre nincs vasalatlan sem a széken és kényelembe helyeztem magam.

Örök hűség
Azt gondolom hogy nagyon fontos, hogy ez a film megszületett. Nagyon szép zenéje lett és szépek a dalok is, a hangszerelés is remek, a színészi játék profi (bár nekem a kisfiú nem annyira tetszett). Bízom benne, hogy minden évben leadják. Színpadra is vihetnék, ennek - ahogy az Utazásnak is - helye lenne ott.
Gondolkoztam, hogy mennyivel lett másabb, mint amit már adott a Szétszakítottak is, nem sokkal, persze a hangszerelés jobban alatta van, más a vágás, más a kép, de a történet nem bomlik jobban ki. Szerintem lehetett volna informatívabb is, de feltételezték a készítők, hogy mindenki oda-vissza topon van a történtekkel. Mindenesetre jól sejtet, a hangulatát megadja az akkori eseményeknek. A nyelvezet néha túl mai, pl. azt mondja Ernő a feleségének (1918-ban), hogy ezt most túlreagálta... Amúgy majd hozzáolvasok és meg is nézem még.