Kadarkais riportok + 1 Elviszlek

 Tegnap amíg itthon ügyködtem és vasalás közben a Pál Feri-beszéd a végére ért, a YouTube önállósította magát és jöttek egymás után az interjúk, amiket magamtól nem biztos hogy elsőként kiválogattam volna.

Az első Hernádi Jucival volt, ami meglepett. Mármint a hatása lepett meg. Érdekes volt végighallgatni, kicsit lehet, hogy jobban értem őt. De ettől még nagyon nem tetszett amikor legutóbb színpadon láttam. 

https://www.youtube.com/watch?v=lxWOFO-8h-w

Utána átugrottam Molnár Piroskát, az igaz, de jött Szabó Kimmel Tamás... Hm... hát, van egy lelkivilága, de szinte már megrázó volt, amit a váltásokról, terápiáról, mintátlan apákról mondott... Mindennek ellenére színpadon van (lenne) a helye...

https://www.youtube.com/watch?v=wO2UmoU6c84

Utána egy közös interjú jött, a Világtalálkozó egy része: Csákányi Eszter és Máté Bence. Hóóó, hát ez nagyon jó volt, Csákányi különösen... nagyon érdekes, szép ahogy a fotós sráchoz viszonyult, ahogy beszélt vele... ilyenre csak érettek, nagyok képesek. A srác remélem érzékelte ezt, tanult ebből...  Eszembe jutott pár nagy élmény Csákányival, az egyik ezer éve a Hét asszony c. előadás kapcsán (még a címre is emlékszem, pedig ugye nem annyira szoktam), a másik meg ugye a bizonyos szegedi esőáztatta monológ... ah, őt is meg kell néznem, a következő prózás etap már tényleg az Örkénybe visz, a sok elpazarolt jegyek ellenére is, sőt...

https://www.youtube.com/watch?v=4ZyFclax1tE

Aztán este kíváncsi voltam már erre is nagyon, ezért megnéztem sapkahorgolás közben. Michelisz Norbi még mindig nagyon normális, nagyon józan és érdekes, ahogy a versenyzős adrenalinról beszél. Érdekes volt ez is. Közben vissza is kellett bontanom pár sort, úgy eltévedtem. :)

https://www.youtube.com/watch?v=RXrCRJ3_oAU

A Cseh Lacis Kadarkais beszélgetésre már nem volt időm, de valamelyik vonatúton beiktatom. :)