Várban jártam

A pénteki délutánom nagyon szerencsésen alakult, mert hivatali ügyben kellett mennem a Vár egy részébe, és az így kapott ajándék órákat igyekeztem minél jobban kihasználni. Már régóta vágytam, aztán amikor a Lánchídat lezárták, kicsit alábbhagyott lelkesedésem, mert nehezebb feljutni. Igazából bentről nem is, de ha otthonról indulnék neki hétvégén, az nagyobb macera. 
Múltkor, a könyvkötés után is terveztem, de akkor teljesen lefáradtam. :)


Szóval teljesítettem a kötelező dolgot, aztán feltankoltam az információs irodában és elsétáltam a Mátyás templomig. Akkor már tudtam, hogy be fogok menni a Mátyás templomba, ahol évekkel ezelőtt egyszer már voltam, de vágytam vissza, főleg így, hogy most alig van turista. Mindennek van előnye. Érdeklődőknek írom, hogy bár már 2000 Ft lett a belépő (akkor még 1000-ért voltunk), viszont elfogadják a Szép kártyát. (Előtte még tettem egy kis kitérőt a réteseshez! :) )


Mindent megnéztem, volt lehetőség igazán elcsendesedni, gyertyát gyújtani, utána olvasni egy-két dolognak. Nagyon szép élmény lett, jó döntés volt. 
A Halászbástya is látogatható jelenleg, az (is) még mindig egy csoda.  A Fortuna utca kapuitól egyszerűen elkábultam, pedig már jártam ott máskor is. 


A Levéltárat is újra megcsodáltam, és előtte még elhüledeztem a járdán is - végül nem busszal jöttem le, hanem gyalog a Széna térre. 

Az összes képet itt tudjátok megnézni: https://photos.app.goo.gl/FwxPnTgbBwXR245Z7