Nosztalgia zene - Jonas Kaufmann

Jonas Kaufmann most kicsit pikszisen kívül van, de mindig szeretettel gondolok rá, mert voltak idők, amikor csak a yotuube-ról vagy cd-ről hallgatva is kvázi életmentő volt, nagyon szükségem volt rá.
A könyvét olvasva arra jutottam, hogy bár mindenki, aki énekhangot akar kiadni a torkán, annak kötelező lenne elolvasni, már sok helyen terítettem a könyvet.

Hálás vagyok az Úristnnek, hogy Londonban hallhattam őt élőben (még ha egy előadást sajnos le is mondott), a MÜPÁ-ban már kétszer is, és a tavaszi dalos koncert máig a legkedvesebb élményem vele, azt bármikor újra átélném.
https://bernoblogja.blogspot.com/2018/02/vastapsos-este.html
https://bernoblogja.blogspot.com/2018/02/nevnap-jonas-szal.html

Tavaly nyáron pedig az Urániában voltam két koncertjén is, nagyon nagy élmény volt úgy is. Otthon is van cd is, dvd is.

Ha ajánlanom kellene a youtube-ról két dalt, ez a kettő lenne az:
A Nessun Dormát szinte csak tőle szeretem, sokszor és sokféleképpen elénekelte, most a koncertes verziót mutatom, ami úgy emlékszem, hogy már ráadásban ment és ezt a koncertet én moziban láttam, de tényleg akkora élmény volt, hogy a moziban (!) tapsoltak és többen is felálltak.
https://www.youtube.com/watch?v=8A_Tnw53Vqs

Ez a duettet pedig tényleg nagyon sokszor végtelenítve (ez egy remek koncert részlete, az egész koncert lenyűgöző): https://www.youtube.com/watch?v=p2MwnHpLV48