Valamit meg kell osztanom veled
A Mester mondja: ,,Meg kell valamit osztanom veled barátom, amit talán nem tudsz. Azon tűnődtem, hogyan is tegyem mindezt, hogy ne legyen oly kemény számodra... hogyan fessem élénkebbé, biztatóbbá, a Paradicsom édeni ígéretével, a Beteljesedés látomásaival, megtetőzvén ezoterikus fejtegetésekkel... ám ezek mit sem használnak. Végy egy nagy levegőt, és készülj fel. Úgy tűnhet elment az eszem, ám biztosíthatlak, pontosan tudom, mit beszélek.... Ez a jövendölés csalhatatlan, történjék bármi, kétség sem férhet bekövetkeztéhez:
Meg fogsz halni. Lehet holnap, vagy ötven év múlva- előbb vagy utóbb bekövetkezik. Még ha nem is szeretnéd. Még ha más terveid is volnának.
Ezért gondold át figyelmesen mi is a teendőd mára. Vagy holnapra. És hátralevő életedre.
Minden embernek örömére szolgál, ha cselekszik, ha nyüzsög, ha bajokat orvosol, ha mások felől gondoskodhat. Az ember folyton megkísérel valami terveket szőni, valamit véghez vinni. Ez így is, van rendjén - végtére is így építjük, változtatjuk világunk.
Ám az Áhítat szeretete szintén az élet része. Az időleges lecsendesedés, a belső csendre, a Mindenségre való figyelés. Amikor bármilyen kérés, gondolat, vagy hálaadás nélkül térdelünk le testben és lélekben. Csak, hogy érezzük a minket átölelő szerelmetesség erejét. Az ilyen pillanatok nem várt könnyeket fakaszthatnak: ezek oka se nem szomorúság, se nem boldogság. Az ilyen könnyeken ne lepődjünk meg. Ajándékok. Amik tisztára mossák lelkünket.
#Coelho - Maktub