Morvaország mesekastélyai

Ma két csodás helyen jártunk (hónapokkal ezelőtt vásárolt kuponos buszos út), tizenezer km-t lépve sikerült begyűjteni, ahogy nagyon sok szépséget a szemnek és a léleknek is.

Morvaország Csehország (Csehszlovákia) egyik része volt korábban, a Lichtenstein család két kastélyát is látogattuk ma, egyik a nyári, másik a téli lak volt. Egyik impozánsabb és 'sokkolóbb' volt, mint a másik.
VÉGRE fantasztikus idegenvezetőnk volt x László, de nekünk csak Laci bácsi, szerintem már inkább a nyolcvan felé járhat, de csillogó, értelmes szemekkel mesélt mindenről, bármerre jártunk - papír és jegyzetek nélkül. Nagyon megkedveltem, jó lenne még kifogni őt máskor is.

Valticén kezdtünk, utána mentünk a közeli Lednicére.
Íme a képek és majd ha lesz időm és kevésbé leszek álmos, egy-két képet remélem nem felejtek el kiemelni.

Valtice:
https://photos.google.com/u/1/share/AF1QipMokpEXnMQ5rucK8vQ4zlYxFietGBMXjFpqHy7mkLjWZHVB3988nTvWgLyfOarSsw?key=TXNiMWxKRFVsN3ZENnVQTEt5c05hYmlEbjN2a19B
(itt kellett várnunk egy jó órát, hogy bejussunk a kastélyba, így az ajándékul kapott időt kihasználtuk a környékre, a szűk környékre, ez mindig jól szokott jönni, így láthattunk belülről egy gyönyörű templomot, még pont a mise előtt tíz perccel)

Lednice:
https://photos.google.com/u/1/share/AF1QipNRXuKyFZ15wRxUpV7tGmVzJc6OyaXecSc5nl-bp8-Fc0OKfw-pXe5NHdaFhIWAkg?key=Y0hObmpFUFIzYWJDVkNzbnZUTG8zSUZsZmtic1B3