Könyvek

Az elmúlt napokban (bocsánat, éjszakánként) végigolvastam pár könyvet, mutatom is. Limonádék of course, de most semmi mélyenszántót nem akartam, csak színtiszta (vagy vegytiszta) rózsaszín happy end-eket. ;)
Elég ha ránéztek a borítókra, nem lesz nehéz rájönni, hogy nem épp a tizenakárhányadik századi klasszikusok ezek... ;)
Ja, és ezek mind e-bookok, amiket a még négy napig névnélküli tableton olvastam. :)



Ha a vonzalom törvényeiről van szó, nincsenek szabályok. Payton Kendall és J. D. Jameson nem egyszer bebizonyította már, hogy milyen kiváló ügyvéd. Az ízig-vérig feminista Payton keményen megharcol a sikerért ebben a férfiak dominálta szakmában. J. D. pedig, aki gazdagnak, kiváltságosnak és pimasznak született, azért harcol keményen, hogy mindenben lepipálja őt. Szemtől szemben esküdt ellenségei egymásnak. A kollégáik előtt viszont maradéktalanul udvariasak. Annak kell lenniük. Méghozzá azért, hogy végre nyolc év után mindketten üzlettárssá váljanak a cégben. De minden megváltozik, amikor megbízzák őket, hogy dolgozzanak együtt egy fontos ügyben. Nem könnyen, de lassan kezdik értékelni a másik odaadását a jog iránt, sőt a közöttük kipattanó szikrák gyorsan vonzalommá alakulnak. Ám az egyre fokozódó forróság nem tart sokáig, mert váratlanul megtudják, hogy csak az egyikük lehet üzlettárs. Totális háború veszi kezdetét. És a nemek közti csata a végletekig feltüzeli őket...

Nagyon tetszett, ez volt a harmadik könyv, amit Julie James-től olvastam, igaz, ez kicsit más volt mint a többi, ebben nem volt FBI és lassabban is bontakozott ki igazán a történet, de egy lendületre olvastam el, ezt sem tudtam letenni.



A sors két ellenségét egymás karjaiba sodor. Cameron Lynde helyettes államügyész a sok ezer chicagói szállodai szoba közül pont azt az egyet választja ki, amelyiknek a szomszédságában egy házasságtörő politikus heves szerelmi hancúrozása halállal végződik. Az ügyet Jack Pallas FBI-ügynökre osztják ki, aki még mindig Cameront okolja azért, hogy három évvel korábban csaknem derékba tört a karrierje... Még hogy Cameronnal dolgozzon együtt? A bolondját járatják vele? Ez csak valami ugratás lehet, gondolja Jack, miután a száműzetéséből ismét visszatérhetett Chicagóba. De szó sincs tréfáról - félre kell tenniük a zaklatott múltat, és az ügyre kell összpontosítaniuk. Feltéve, ha a borotvaéles szócsatáik és a köztük fellángoló forró szexuális vonzerő lehetetlenné nem teszik a közös munkát...

Nagyon szerettem, ahogy eddig Julie James-től mindent. Tetszett, hogy a női karakter itt is okos, a férfi pedig erős és okos. Nem volt kérdés, hogy mi lesz a vége. Azt kicsit sajnáltam, hogy túl hamar rá lehetett lőni, hogy ki is lesz a 'rosszfiú', azt egy kicsit lehetett volna még húzni, de tökéletes könyv esős hétvégére. :)



Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy túlbonyolítanák a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt.

Dublin street a cím, de Edinburgh-ban játszódik és nagyon jó volt olvasás közben magam elé idézni a helyszíneket, ahol járnak-kelnek, vagy visszagondolni a skót időjárásra.
Tetszettek a karakterek, bár a szóhasználat már a közönségesség határát súrolta nálam helyenként.
Nagyon tetszett a család ábrázolása, hogy hányféle testvér hogy tud mégis együtt lenni nagy szeretetben. Ritkaság, de legalább olvasni jó lehet(ett) róla.
Azt is érdekes volt látni, hogy komoly életkrízist hogy lehet úgy megjeleníteni, hogy gyakorlatilag bárkire igaz lehet és nagyon sokan szenvedhetnek tőle az életben, csak sokszor nem merik így végigjárni a kezelést, mint ahogy Joss végigcsinálja.