Furcsa filmek

Az utóbbi három megnézett film, hogy úgy mondjam, furcsa volt, de azért írom, hogy mik voltak ezek, hátha mégis kedvet kaptok hozzájuk. Furcsák voltak, de kettő az elgondolkoztató, a harmadik meg sajnos bugyutaság nagyon, pedig azt akartam látni nagyon. Nem mondom meg, hogy melyik melyik csoportba tartozott, szerintem tudni fogjátok. :)

Nyárutó
A tizenhárom éves Henry a világtól elzárkózó, depressziós anyjával él. Miközben a kamaszkor nehézségeivel küszködik, igazából ő a férfi a háznál, aki gondját viseli a rászoruló Adele-nek. Egy nap, az iskola utáni bevásárlás során találkoznak Frankkel. A férfi nem valami bizalomgerjesztő, ám segítségre van szüksége. Meggyőzi őket, hogy fogadják be néhány napra. Hamarosan kiderül, hogy szökött fegyenc, és a rendőrség a nyomában van. A néhány nap, amit együtt töltenek, mindhármójuk életét megváltoztatja.


Vakáció Mr. Darcy-val
Jane harmincas, magányos, látszólag teljesen átlagos életet élő fiatal nő. Van azonban egy nagy titka, megszállottan rajong Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényéért. Egészen pontosan annak hőséért, Mr. Darcyért, akit Colin Firth játszott a BBC népszerű tévéfeldolgozásában. Mindez tönkreteszi a szerelmi életét, lévén minden férfit hozzá mér. Jane úgy dönt, hogy elutazik az angol üdülőhelyre, a Jane Austen-őrült nők Mekkájába, ahol találkozik úriemberével, aki valóságosabb, mint gondolta volna.

A másik nő
Emilia, aki a Harvard jogi szakán végzett, feleségül megy a főnökéhez, Jackhez, a sikeres New York-i ügyvédhez. A fiatalasszony élete azonban váratlan fordulatot vesz, miután elveszíti az újszülött kislányát. Nem elég, hogy időre van szüksége, hogy fel tudja dolgozni a veszteséget, de helyt kell állnia feleségként és mostohaanyaként is. Minden erejével azon van, hogy elnyerje a mostohafia, a koraérett William bizalmát. A legnagyobb problémát azonban a férje dühös és féltékeny volt felesége, Carolyn jelenti számára.