2015-re

Kicsi csúszással, de átírtam végre a naptáramat. Mindig, millió éve, január 1-jei délutáni program szokott ez lenni nálam. Csak akkor nem voltunk itthon, tegnap dolgoztam, így a mai, sötét, esős délutánra maradt.
Évek óta elmélázok, hogy veszek már egy filofaxot, de mi lesz, ha a következő évre már nem tetszik a borítója? Így meg mindig nagy dilemma és jó érzés válogatni, hogy milyen legyen jövőre, új év, új naptár, új dolgok - hátha- jönnek hozzá vagy vele... Van azonban egy állandóság a naptárban. Sok évvel ezelőtt hozzám került egy kis lapon (éppen belefér) egy szép ima. Már nem emlékszem mikor, de egy szeretett kolléganőmtől kaptam, aki már nagyon régen messzire távozott nagy betegségben, nagy hitben, Rendre 'valahogy' kiesik ez a kis papír a naptárból, vagy éppen elérem a dátumban, ilyenkor mindig elolvasom újra-újra és szeretettel emlékszem N. I-ra.
Háttérzenének tökéletes volt előbb a Palotakoncert, most meg a Virtuózok gála.

Közben szembe is jött néhány nagy gondolat, idézet:

A falinaptár januári mottója:
"Hogy nagy zenét játssz, tartsd szemed mindig egy távoli csillagon."
Yehudi Menuhin

Böjte Csaba kiskönyvéből a január 1-jei írás:
"Ha a nehézségeket, gondokat alázattal, türelemmel legyőzöm, abból erő és élet fakad számomra. Ez nagy titok és nagy misztérium. Soha nem az a fontos, ami mögöttem van, hanem ami előttem áll."
Böjte Csaba

Aztán ha már itt tartunk, megosztom a szerencse csokim titkát is:
'Mielőtt egy újabb sprintbe kezdenél a munkád kapcsán, ne feledd, hogy nem éri meg száz méteren teljesen kifulladni, amikor még kilométerek várnak rád. Osszd be jól az erődet!'


Hát akkor szeretettel kívánok boldog, gazdag, egészséges, vidám, örömteli, jó új évet újra. Vagy legalább rosszabb ne legyen? :)