Anglia - 9. nap – október 14.

Megint szakadó esőre ébredünk és most már érzem, hogy Mattet itt-ott, ekkor-akkor emelgetem és mégiscsak 22 kg körül van, tehát a heavy-bőröndöt kezdi elérni, és az éjszakai látogatások miatt már nem vagyok túl kialudt, de márcsak egy nap, és nincs éjszakai szolgálat.
Alex elmegy iskolába, Matte otthon bitangoskodik (heti négyszer jár oviba), én meg délelőtt levegőzöm kicsit a szomszédos East Croydon-ban (pici shopping :) ). Hazafelé a Parkon át megyek, az esős időben egészen más arca van a helynek, a húsz perces gyalogúton egy-egy emberrel ha találkozom. Viszont az élővilág előmerészkedik, sokkal élénkebbek a madarak is, és soha ennyi mókust még nem láttam. Furán is érzem magam, hogy így bezavarok a világukba. :)

Napközben jót derülünk, mert a kétnyelvű gyerekekre főleg nagyon jellemző, hogy egybeolvasztják a két nyelv hasonló hangzású szavát eggyé. Matte délelőtt közli, hogy szeretne "mézinszt' enni. Furán nézünk rá, mert egyre gondolunk Edittel... :)  Ugyanis: Matte-nak van egy kis bölcsis 'barátnője', akit Maisie-nek (Mézi) hívnak, közben meg szereti a mazsolát nagyon, ami angolul raisins (rézinsz)...