A nap ZENÉJE

Igen, így nagybetűvel ZENE! Havasi-barátom megint valami igazán különlegesen gyönyörűt alkotott. Íme:

https://www.youtube.com/watch?v=M25BRXcwx0o#t=378

"Életünk során folyamatosan fejlődünk azoktól a dolgoktól, amelyeken keresztül megyünk. Egyfolytában tanulunk egymástól, a minket érő behatásokból és természetesen a saját cselekedeteinkből is. Van, aki a valláson keresztül, van, aki mások megsegítésével, és olyan is van, aki a zene pozitív ereje által változik. Maga a pozitív változás a fontos, nem pedig az eszköz, amellyel elérhetjük. A Voices Of Change emellett arról is szól, hogy születhettünk bár különböző földrészeken, legbelül mégis mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük, ez a nyelv pedig a zene nyelve.

A Voices Of Change HAVASI egyik legnagyobb művészeti vállalkozása, melyben a zongoraművész-zeneszerző különleges zenei világa ezúttal az Amazing Grace dallamával és az amerikai gospelkultúrával forr össze. A Harlem Gospel Choir és Radics Gigi közreműködésével elkészült nagyszabású tétel minden idők egyik leghíresebb keresztény egyházi énekét helyezi a HAVASI-tól már megszokott szimfonikus és világzenei kontextusba.

A stúdióban emlékezetes pillanat volt a fiatal magyar tehetség, Radics Gigi találkozása a Harlem Gospel Choir tagjaival. A világhírű énekesek a közös munka után a stúdióban tapsolták meg a Megasztár 6 győztesét. Tehetségére egyre inkább kezd felfigyelni a világ: Quincy Jones személyesen hívta meg a Montreux-i Jazzfesztivál színpadára énekelni, ahol „óriási zenei ígéretként" konferálta fel.

„A New York-i forgatás hatalmas élmény volt" — mondta el HAVASI. „Nemcsak a különleges helyszín, a templom szentsége és a körülöttem álló gospelénekesek mosolya nyűgözött le, de büszkeség is töltött el, ahogy Gigit énekelni láttam közöttük.

A felvételeket Pejtsik Péter, HAVASI kreatív alkotótársa irányította, aki a Symphonic Show gazdag zenei világának kialakításában a kezdetektől fogva meghatározó szerepet játszik, és a műben ezúttal csellóművészként is közreműködött. A monumentális zenei tétel elkészítésében közel 100 művész vett részt. A Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekar immár negyedik éve HAVASI állandó művészeti partnere a koncerteken és a stúdiómunkákban egyaránt, míg a doboknál ezúttal is Endi, a Hooligans zenekar dobosa ült. Ír furulyán Szabó Dániel működött közre. 

A klip rendezője, forgatókönyvírója és vezető operatőre Gráf Péter volt, aki a forgatás helyszínéül New Yorkot választotta. A kreatív koncepció szerint a zenei videó — akár egy rövid kisjátékfilm — négy különböző karakteren keresztül négy emberi sorsba enged bepillantást."