Rochester

Sokáig (péntek estig) úgy volt, hogy tegnap (szombat) Windsorba megyek. Mivel a Sámuelek Legolandba mentek - az meg Windorsnál van, kitettek volna, aztán mentem volna várost nézni, ők meg Legovilágba.
De aztán elgondolkoztam, hogy bár Windsor az egyik kedvenc helyem volt, de fogy az idő, mégiscsak kellene újakat nézni.

Ekkor jött a googla-map és a lehetőségek szűkítése (max 2 óra eljutási idővel), így Rochester benne maradt a kalapban.
Rochester már többször szóba került, először még karácsony előtt, Christmas Market és Dickens Fesztivál miatt, de nem jutottunk el.
Aztán tavasszal én indultam volna, de valahogy rossz idő volt nagyon, meg úgyis időben haza kellett volna érni, mert a mocsótákra pont akkor kellett volna vigyázni.

Na, így ez mindig elmaradt, pedig egy órán belül oda lehet érni és igazi ékszerdobozka kisváros. Nagyon tetszett, örülök, hogy nem maradt ki.

Íme a város honlapja ( a látnivalók rövid leírásával): http://www.cometorochester.co.uk/visit/index.htm#day
Ezt jól megvizsgáltam péntek este és tegnap nekiindultam. Ráadásként még találtam a fiókomban egy ki tudja mikor összeszedett szórólapot, amin a lényeg rajta volt, ezt vittem magammal, de megint olyan szokásosan ismerkedtem a hellyel, szépen lassan minden elém jött. :)

Magyar nyelvű tájékoztatás nem nagyon van - sőt szinte semmi az interneten -, így akit egyik másik hely jobban érdekel, hát gyakorolhatja az angolt. :)

Gyönyörű idő volt és minden helyen igazán normális emberekkel találkoztam.

A kedvencem talán a katedrális, meg a szegény utazók háza. A múzeum, ahol egy jó Dickens -kiállítás van (ha igaz), csak félig sikerült megtekintésre, mert két épületből áll a múzeum, ingyenes is, de a Dickens kiállításon épp az egy órás ebédszünetet fogtam ki...
A vár is érdekes volt, főleg belül, hogy a 13. században hogy élhettek ott - nehéz elképzelni...