Matte első napja

Matte holnap lesz két éves és mivel itt más szabályok vannak meg máshogy van az egész bölcsi-óvoda-iskola téma, ma már volt bölcsiben (ugyanoda jár az Alex is), és mostantól heti 2 napot (vagyis délelőttöt) ott fog tölteni (szerda és csütörtök). J munkahelyi bölcsijében már volt sokszor, de az kicsit inkább olyan magánovi szerű ott csak játék van és néhány gyerekre van jó sok gondozó, az kicsit mégis más.
Jót tesz majd neki (gondoljuk mi), mert itthon ő a nagy vezér, álló helyében fel tudja dönteni a nagyobbat - pusztán szeretetből is :) Minden ölelés és puszi birkózásban ér véget :)

De amiért ez a hosszú bevezető: van neki egy hóbortja :)
Egyesek lehet, hogy ezt hívnák átmeneti tárgynak - mindegy is, ez a hóbort, a dvd-tok :) Vannak kedvencei, de azért akármelyik megteszi ha úgy van. Ezzel alszik, ezzel közlekedik - ha valamiért akármelyiket is leteszi az komoly dolognak köszönhető, pl.: nagyon éhes. Üressel is beéri - próbálunk legalább néhány dvd-lemezt megmenteni későbbre -, és általában a bal karja/keze alá beszorítja és ettől gyakorlatilag még mindig üres mindkét keze, de mégis vele van :)
Időnként pár nap, vagy egy-egy hét kimarad de aztán folytatódik :)

Ki kellett tölteni egy regisztrációs lapot egy sor kérdéssel az asztmától kezdve a kedvenc játékig és amikor R megkérdezte, hogy szerintem mi legyen ott, egyetértően az üres dvd-tokig jutottunk.
Ma a nagyfiút és a még nagyobbat is R vitte el és hozta is haza (itt más értelemben van a beszoktatás mint otthon), kicsit mindenki izgult, hogy majd milyen lesz, és mit látok, Matte mivel jön haza?! Egy dvd-vel a hóna alatt!!! :)) Szerzett egyet a bölcsiben :)
Télen voltak valahol vendégségben, onnan is lenyúlt egyet :)
Minden boltban ahol járunk, leragad a dvd-állványnál és hosszan válogat... és általában kell venni egyet-egyet :)

Természetesen tőlem is egy dvd-t kapott, amivel 2 napja jön-megy és alszik (szószerint ezzel alszik, szorítja és hozzá van bújva, mint más a plüssállattal tenné)  :) Tetszhet neki, mert a papír szélét már meg is csócsálta kicsit :)

Íme a bizonyíték, ez egy márciusi kép, játék közben az udvaron... :)