Megérkezett :)

Igen, megérkezett akit és amit én már oly nagyon vártam egész tavaly óta szinte, sőt még korábban. Anno Angliába érkezve kevésbé aggasztott a gondolat, hogy sokat esik az eső (ez sem igaz), keveset süt a nap (ez sem igaz), de hogy a havat azt jobb ha nem is várom, mert errefelé az nagyon ritka - ez már aggasztott, és elszomorított. Tavaly télen nagyon sok esett és fel is borult állítólag az élet, a tömegközlekedés már fagypont környékén is megáll és akadozik; de ahogy mondják az angolok sokkot kapnak a hótól, nem tudják hova tenni :) Nos, az elméletek úgy látszik sorra megdőlnek, mert igen, HAVAZIK :)))

Kedden már potyogott némi zúzmara, már attól is boldog voltam, mert már odajutottam, hogy tulajdonképpen ha legalább a köd esne is jó volna, mert az tud olyan fehéresen, tél-arcúan esni :)
Napok óta lesem az időjárás előrejelzést, amit amúgy nem szoktam, hátha-hátha valami ide is jut a nagy szibériai télből, ami otthon már 'intézkedik'. Egyetlen napra jelezték, hogy talán esik, ez a 6-a volt. Kicsit izgultam, mert bár én szeretem ha esik, de teljesen nem akartam is egyedül maradni az örömmel, márpedig Jutka családját keddre várjuk - és ha Angliában esik a hó, rögtön törlik a járatokat, nem fogadnak egy gépet sem; és bár Jutka szereti a havat - ebben az esetben nem örült volna...
Reggel újra megnéztem az előrejelzést és elsőre megijedtem, mert hétfőre semmi havat nem láttam, viszont vasárnapra igen :) És a hó annyira sietett (hozzám :) ), hogy ma este amikor jöttem haza Bromley-ból 7 órakor nem akartam hinni a szememnek, hogy jéééé, ez tényleg esik :)) Kb egy óra elteltével már fehér volt minden. Nem tudom megsaccolni most mennyi lehet kint, de gyönyörű.... és ujjung a szívemlelkem, nem is akarok aludni, csak nézni nézni az ablakból :))

Holnapra Greenwich-i kirándulás volt tervben, mert nagy hacacáré lesz, de azt hiszem ehelyett a parkba megyünk őrültködni a hóba. :)

Alexnak tavalyról rémlik a hó, meg ő már valamennyire felfogja, hogy ez ritkaság és hát ami a lényeg, a hóember hóból van, ha van hó, lehet építeni :) Viszont Matte tavaly még nagyon kicsi volt amikor esett, és most meg teljes őrületben van, hogy mi is van? :))) Csupa fehér minden odakint, hát nem szokott ez lenni :) csak mondja és mondja a véleményét ... :)

Szóval öröm van, nagy öröm :))


/Az előbb a hóba megérkezett a róka is a kertbe, ha igaz sikerült lefényképezni, úgyhogy már rá is van bizonyítékom a mókusok után :)  fényképek majd később/


óh, és az örök darab: Szívek szállodája - az a rész, amikor Lorelai érzi a hó szagát és várja, hogy essen :) http://www.youtube.com/watch?v=AjWLfFCP3gI

http://www.youtube.com/watch?v=MuS5IrQPqFg

persze olyan részek is vannak, amikor L összeveszik a hóval, de arról most nem linkelek :))

Az angolok megkezdték a pánikot, íme egy friss hír:


"A BAA egyébként már a hó megérkezése előtt bejelentette, hogy 30 százalékkal csökkenti vasárnapi forgalmi menetrendjét a nagyobb felfordulás elkerülése végett; az intézkedésnek megfelelően vasárnapi három budapesti járata közül az elsőt, a reggel fél 9-kor induló BA868-as számút törölte.A British Airways ma közölte azt is, hogy akiknek vasárnapra szóló repülőjegyük van, csütörtökig ingyenesen áttehetik foglalásukat a cég más járataira."