Játszósdi

Ma először voltam a két csemetével a szemben lévő parkban (Kelsey Park) és csodálatos hely!!! :)))
http://www.fokp.org/

Ide magamat is el kell vigyem :)
Nagyon klassz játszótere van és azért is jó, hogy voltunk, mert így láttam, hogy ebből a 2 két korosztályból bizony nem csak ezek a hisztisek :)) Nyilván, legszebb öröm a káröröm, de mégiscsak megnyugtató volt, bár ettől még nem viselem jobban a hisztiket :)

És úgy általában a játékról: Alex-szel már egész jól lehet játszani (a fantáziája határtalan), jobban mondva lehetne jól játszani, de van egy kis 15 hónapos óriás, aki teljes erejével tudja semmivé tenni akármelyik játékot :)
Mint a katasztrófa filmekben a nem tudom milyen szörnyek járnak és rámennek mindenre, meg lerombolja, stb, Matte megy és zúz :)) Időként minket is :) Mindegy neki, hogy milyen kocka, autó, torony, dinó, vonat, akármi van a talpa alatt, ha valamit kinéz magának megszerzi és közben röhög :) ezt jobb szóval nem lehet leírni :) Ha igazán erejében és elemében van, hozzánk is vágja amit épp lerombol - életveszély :)

Múltkor Alex elaludt a kanapén, látom ám, hogy settenkedik a törpe... először odanyom a szemének... - nem ébred föl.... - megtekeri az orrát - nem ébred föl.... rászólok, hogy ne bántsa, ekkor odébb megy, elkezdi a karját bökdösni - semmi, újra szólok, megkerüli és elkezdi szálanként húzkodni a haját...  Tulajdonképpen a fokozatból visszavett, de nem adta föl :) Alex viszont tovább aludt. Na hasonlókat egy nap során nem egyszer csinál :) Egy-egy délután során nem egyszer kiabál Alex, hogy Berni segítség, a Matte..... - ilyenkor ki kell szabadítani, mert Vasmarok nem engedi a nagyobbat :)

Amikor a Leeds Castle-ben voltunk Lovagi torna is volt és minden gyerek teljes harci díszben jött ment - persze mi is vettünk 'kardot' (igazi műanyagot meg polifoam-anyagút) is - na ezeket valami éjszakai manó elvihetné már innen jó messze, mert azóta semmi nincs biztonságban :) persze Matte-nek kell mindig a nagyobb kard (ami nagyobb mint ő) és kergeti a 2 évvel nagyobbat.
De ő akármivel tud harcolni és bármit meg is hajlandó enni ;) Az a szerencse (egyelőre) hogy mindig büszkélkedik azzal, ha valamit bevesz és így eddig volt idő kiszedni belőle ... lassan a gyerekjátékok felét már kizárom és maradnak a Matte-biztos cuccok - ha létezik ilyen. Remélem ez az időszak hamar tovaszalad és leszokik erről, hogy mindent megenne...

Amúgy van néhány dolog, ami már Mattet is egész jól leköti, pl hosszú percekig képes állni az ablak előtt és nézi a széltől mocorgó leveleket, és kiabál velük :) vagy tudja utánozni a szelet, megnézi hol lakik a napocska és a kismadarak :)
Aztán némelyik mesekönyv (ami még megmaradt és totál keménytáblás) egész jól elfoglalkoztatja, és beszél nekik: Ö, Bbbö, E, ffzcv í fé :))


Alex szereti  a meséket nézni és azt is, ha olvasok neki. Szereti a kalózokat, Thomast, és a dínókat, meg szeret labdázni (jó sokat ) :)
Tv-t nézni akármennyit tudna, de ezt eléggé korlátozzuk, főleg hogy a korának megfelelő mesecsatornán általában az agyatlan Miki egér van. Viszont van egy nagyon aranyos, azt én is szeretem: Jake and the Neverland Pirates http://www.youtube.com/watch?v=VKa2y9BL1AI
A zenéjét is szeretem: http://www.youtube.com/watch?v=WHgMhi8Vzow&feature=related

hát így játszunk mi :)