Varrás óra (1.)


Az egész gyerekkorom egyik legerősebb emléke, hogy ülök a Mamám varrógépe mellett, amikor varrt. Nem kevés óra volt ez, mert sokat voltam ott, sokat varrt és jó volt ott ülni és nézni, ahogy valami létrejön. 🙏♥️ A kötőket mindig én fordíthattam  ki fakanállal, a fércek rém viccesek voltak, ahogy szabott a konyhaasztalnál, az színtiszta varázslat volt... aztán jöttek az asszonyok méretre vagy próbálni, hát az még aztán! 🙏
Aztán nagyon régen karácsonyra valakinek díszpárnát akartam adni, ahhoz viszont kellett varrógép és valahogy megvarrtam. Aztán jöttek terítők, függönyök, de tudtam, hogy ezt lehet ennél sokkal szebben, jobban. Láttátok, hogy viszonylag sokat varrtam,de én láttam, hogy ezt lehetne profibban.
Sokáig nem varrtam, majd jött a Covid és anyukámtól kaptam egy varrógépet, hogy hát legyen nekem itt egy nagyon jó (hogy tudjak maszkot varrni...). Közben sokat javult a technika is, tényleg nagyon kis kezes, ami itt van, nagyon szeretem.
Évek óta a szülinapi és karácsonyi kívánságlistán volt egy varrótanfolyam. Nagyon drágának tűntek, mígnem idén találtam egy elérhetőt, de erről már írtam.
Sokat lökött, hogy pár hónapja beszélgettünk anyukámmal és akkor mondta, hogy hát a Mama is 42-43 volt, amikor megtanult varrni, anyukám iskolába ment, keresztanyám meg már szinte gimis volt. Jelnek vettem és még jobban vágytam az egészre.

Ma volt az első három óra (12 órás a tanfolyam). 6-9-ig egyfolytában! Nincs szünet, az egy óra az nem 40 vagy 45 perc! Nagyon elfáradtunk, 7-en vagyunk, egy kivételével mindenki nagyon szimpi, az egy is inkább csak picit fura. Kedves és profi, jó tanár a Réka.
Első percben jól éreztem magam és nagyon-nagyon sokat tanultam már ma is. 🙏 Nagyon várom a jövő hétfőt, addig is szerintem fogom gyakorolni a hasonló varrásokat, amiket ma csináltunk. 😊


Ahogy mindig, ha jár a kreatív kezem, végtelen nyugalom volt bennem egész idő alatt... amikor varrok, sokszor van egy képem a Mamával, mintha most ő ülne mellettem, mintha vezetné a kezem... óriási kegyelmi pillanatok ezek... szuper dolgokat tudtunk volna még összehozni és szuper helyekre menni... ezért is gyújtok neki jó helyeken mindig egy gyertyát. ♥️