Jekyll & Hyde (11)

A Színházi Világnap előestéjén hol másutt lehettem volna, ha nem... 😉😊🫶♥️🎭🙏

... és tadamm... ha jól számoltam, ez volt a tizedegyedik Jekyll-em... ebből azt hiszem, hogy a hetedik Petivel... kritikusnak viszont nem nevezném... 🤩 sőt... 🤭😉🫶...  azért csak a hetedik, mert sok volt anno a keverés, de nem egészen egy éven belül, amikor ez volt az 52. előadás, nem rossz... 🤭 de nem is darabra megy, hanem...:

...ajj, szent Isten, nem is tudom mit mondhatnék... végtelenül hálás vagyok, hogy már zsinórban a 3. vasárnapon kaphattam nagyon szép élményt Petitől, meg amúgyis... 🙏 és ez a mai szerintem az első 3-ban van tőle és annak is az elején.... az összes eddig kapottakból az évek során... 🫶

Végre jól hangosították, minden szavát lehetett érteni, gyönyörű élmény volt az egész elejétől a végéig. Ah, tőlem holnap senki ne várjon túl sokat... 😉 ilyenkor nehéz megállni, hogy holnap este ne megint ott üljek. 🤭 Elképzelni nem tudom, hogy milyen belső munka lehet ezt estéről-estére előásni magából, milyen koncentráció ez... ennyire természetesnek és tisztán nyilvánvalóan eleminek, magától értetődőnek szerintem még sosem láttam a játékát... ott minden megtörtént ma... láttam, tudtam, amikor nem az Ő szemeit láttam, nekem meg folyton könnyben úszott a saját kettőm és megvolt a 6 centi a hátam és a háttámla között... (kisV.Atitól hallottam múltkor interjúban, hogy olyan előadásokat szeretne létrehozni, hogy a néző nem izeg-mozog, hanem a színpad felé dől...) oltári szenvedélyesség, erő és közben lágyság volt benne... hűha, nagyon hűha! 

Verocska megint könnyfakasztó volt, nem is értem honnan szedi magából ezt az elemi 'dög'-öt... a lebujban olyan csábító, hogy még a szenteket is bűnbe vinné... a nagy dalai mind vastapsba fulladtak. 👏👏👏 Az Ördögi tánc lehet, hogy ma tetszett először... tátott szájjal, meredten néztem a színpadon kettejük harcát/táncát/kapcsolódását.

Fekete-Kovács Veronika sajnos ma is kukorékolt, de a szerelme erős volt, játékra jó volt, de sajnos az ember nem neki drukkol valahogy mégse, pedig "míg szíved(m) lát, nincs távolság".

Minden nagyon egyben volt, Tassonyi Zsolt remek karmester és olyan lelkes, végig tátogott, szinte kirepült az árokból. Elképesztő. 👏 és nem rest megtapsolni a szólistákat már közben is. A két lány dala annyira nagyot szólt, a zenekarral is történt valami, talán ott volt a legjobban minden egyben, megdöbbentő és borzongató átélni ekkora egységet. 🙏

(Persze zavaró szomszéd mindig akad, ma épp tőlem balra a csaj énekelte a női dalokat, hiába morogtam és fintorogtam rá... mögöttem egy idős férfi hangosan ásítozott és kommentált... de muszáj volt ezektől elvonatkoztatni.)

Nagyon nagy élmény volt ez ma, a lelkem össze-vissza karcolódott. 🙏🎭♥️ Extrém lassan mentem a pótlóhoz és még akkor is csak jajgattam és fújtattam... és egyelőre 8 perccel éjfél előtt nem igazán érzem úgy, hogy jó lenne aludni...