3 hét múlva

Nos, ha minden jól megy, emberi számítás szerint három hét múlva pontosan ezekben a percekben érkezem meg ide:


Családi meghívást kaptunk egészen váratlanul vonat-buszjeggyel Edit néniéktől (bögötei-müncheni-erdélyi szomszédaink), hogy a húsvétot töltsük velük. Volt nagy nekibuzdulás majd nagy hezitálás, hogy együtt vagy külön vagy sehogy, de végül én megyek, a szüleim egészségileg nem tudták bevállalni, úgyhogy én most először körülnézek Németországban. Ezért (is) van az új nyelvtanulós projekt. Túl messzire nem fogok tudni eljutni persze a tanulásban ennyi idő alatt, de legalább alapvető szavakat, mondatokat igyekszem előásni az elmémből, amit már évek óta nagyon vastag por fed. Megmenthetne az angolom, de az is kezd porosodni...
Nagyon izgulok persze, próbálok a rövid idő alatt minél jobban felkészülni az útra, ráadásul addig pont van még egy csomó dolog. Igyekszem minél többet látni majd. Ez az út nagyon nem volt most tervben, amikor a szabadságnapokat az ember féltett kincsként tartalékolgatja, meg hát a tavaszi kultúra keretemnek is jól odavágtam a januári pihenő után. Na, de sebaj, ez túl nagy lehetőség ahhoz, hogy ne akarjam és ne akarjam megoldani, hogy összejöjjön; a húsvéti hosszú hétvége miatt pedig elég kevés szabadsággal nagyot lehet ki-rándulni a jelen valóságból.
A történeten tekerek még egyet és ha sikerül összehozni, akkor Münchenből hazafelé leparkolok Salzburg-ban egy-két napra és ott is igyekszem igazán nagyot látni. München különösebben eddig nem volt úticél, de Salzburg egy jó ideje az, de nagyon drága utak voltak rá és nem lehetett bevállalni.
De ha egyszer elindulok, ugye... :)

A húsvétot majdnem hagyományosan (Matyusom szülinapja miatt is) általában Angliában szoktam tartani, de oda hosszabb időre érdemes menni, most meg annyi szabadságot még nem mernék kivenni, tehát abból ha lesz is valami, vagy nyáron (ha nem lesz igazgatási szünet) vagy télen, a két ünnep között és után. Tehát most müncheni húsvét jön. :)