15-ös busz

 Aki már járt a 15-ös, 115-ös busz vonalán, az tudja, hogy egy elmebeteg járat. :) Pedig jó útvonala van és sokat lehet(ne) vele spórolni, mégis kész idegbaj az egész. Szerintem az egyik legjobban bedugulós járat és olyen menetrendet írtak hozzá, amit nem tud tartani. Egyik sem, egyik irányba sem.

A korábbi években az irodáink egy olyan megállóra néztek, ahol csak az egyik irányba tartó ilyen buszok álltak meg, de akkor ott a nyitott ablakokkal az volt az érzésünk, hogy ez egy gyakori járat és ez folyton megy. :) Pedig tudjuk, hogy nem. Ez mindig mozgásban van, kivéve ha szükségünk van rá. Mostanság reggelente szeretek energiát spórolni és elkerülni az embereket, ezért többnyire rászánom magam, hogy 15-ös busszal menjek a metrótól és nem a pótlót választom. 3 megálló és kb 7 perc lehet a menetideje, HA jön! Tegnap reggel több mint fél órát vártam rá, gyalog nem kellett volna ennyi idő, de akkor már nagyon berágtam és csak azért is... Persze legyek igazságos, egyik reggel úgy volt vele mázlim, hogy már 8 percet késett... Ma reggel is késett, viszont nekem meg egész jól jött... Azt is kell tudni, hogy ezeken a buszokon rém agresszívek a sofőrök. Mivel sokat dugulnak, a szabad(abb) szakaszokon pedig állatmódon mennek, néha elég megülni az ülésen.

Ma reggel is sokat késett, végül az én megállóm utcájában ment mint a félőrült. Az is egy szűk utca, jobbról-balról parkoló autók, átszaladgáló emberek. Azt már megtanultam az elmúlt hetekben, hogy ajtóhoz  kell ülni és csak akkor felállni, amikor megáll, előtte úgyis megnyomja valaki a gombot. Ma is pont a 'helyemen' ültem. Pont azon az oldalon, ahol a buszos elintézett 3 autót, rengeteg törmelék került az útra, az utcát le kellett zárni, terelni kellett és gondolom nem ússza meg a sofőr túl jól. A többiek is nagyon pórol jártak. Azt nem tudtam megállapítani, hogy parkolgatott még a fehér autó (német rendszámú), vagy el akart indulni, de egyszercsak a gyorsan jövő busz elkapta a bal tükrét, az autó továbbra is mozgásban volt, így a szintén mozgó busz elszántotta az autó bal elejét, az így úgy megnyomta az előtte parkoló autót, hogy annak sérült a feneke, az orra is, amivel meg megnyomta az ő előtte parkoló autót. Azok ketten biztosan tök rendben parkoltak. És amennyire ezt Pesten lehet, nyugodtan. Vagy arra dolgoztak vagy a sarkon lépvő kormányablakban ügyintéztek. Mindensetre nem lettem volna a helyükben, amikor visszamentek az autójukhoz és a sok kár fogadta őket. A szerencsétlenül járó (vagy vétkes) német autósnak se, aki azzal az autóval nyilván nem ment haza, annak nagyon szerelő kellett. És akkor ott van a buszsofőr, akinek meg kellett állni, le kellett minket szállítani, ilyenkor jön a BKV-s helyszínelő, a rendőr, mindenki. Vacak egy helyzet, nem tudom mivel jár, végül ki volt a valóban hibás. Nem mennék tanúskodni, de érzésem szerint a busz oltári gyorsan ment, ahhoz képest biztosan, hogy megálló előtt volt nem sokkal. Több utas is nagyon morgott rá emiatt. Szerencse, hogy senki nem esett el a buszban, hiszen elég sokan szoktak abban a megállóban leszállni. Valamennyire a fehér autó is benne volt a buliban, mert mindenképp kilógott az útra, de talán lassúbb sebességnél az ütközés ereje mindenképp kisebb lett volna. Persze így ez a járat is kiesett egy időre a forgalomból, és a következő járatok meg terelve mentek egy ideig, és hány utas állhatott így feleslegesen egyik-másik megállóban, mert a tájékoztatás nem szokott túl jól sikerülni...

Holnap szerintem a metrópótlót választom...