Vissza- előretekintő



A valóság éve. Hétköznapokkal. Szürke reggelekkel, unalmas estékkel. Harcokkal, győzelmekkel, vereségekkel. Mindennapi gondokkal, örömökkel, fájdalmakkal. Ünnepekkel. Munkával. Sikerekkel, kudarcokkal. És volt egy másik év. Az álmok éve. Tündérrel, színes tavaszi erdővel. Pici kőhíddal. Angyali mosollyal. Szív meleggel. Lélekkel. Élettel. A megfoghatatlan, megérthetetlen szeretet ajándékával.
Lesz egy év.
Csitáry-Hock Tamás

Azt nem írom le, amit most mindenki leír, és közben úgyis írtam róla, hiszen mind megéreztük, igen - ez egy koronázós év volt. Már nincs belőle sok, közben amíg ezt írom - épp üvölt az operettes rész a szilveszteri műsorból. Van néhány igazi, amit akármikor, akárhányszor meg tudok hallgatni, szeretem ezt is, közben arra gondolok, hogy ezek a művészek, a színház még így is mennyit adtak idén is, és a többiek is más színházakból. Akár online, akár élőben, akár csak úgy, hogy régi dolgokat néztem.
Sok minden kimaradt, elmaradt, sok minden hiányzik is, de még most is azt tudom mondani, hogy minden ok, csak el ne kapjuk. Lettek oda jó ismeretségek és születtek újak, szokatlan, hogy idén szinte annyit sem láttam a szüleimből, mint amikor külföldön voltam. A mucikákból viszont mindennél többet, hála a magyar óráknak. A benti csapat még mindig rendben a sok nehézség ellenére is - ezért is hálás tudok lenni. Idén többet gyakoroltam a vallásomból, mint előtte évekig együtt sem. Tetszik-nem tetszik, ezt is a vírustól kaptam. Volt sok necces helyzet - anyagilag - de valahogy mindig valahogy lett, valahogy mindig lett megoldás is. Év elején sok volt a betegeskedés is többféle is, valahogy azt is lenyomtam. 
Jövőre sokkal nagyobb stabilitás lenne jó, több idő és lehetőség kreatívnak lenni és haladni, fejlődni is benne. Több kirándulásra vágyom, más jó dolgokra, új területekre.
Fura, hogy most hirtelen mindjárt jövőre lesz - a korábbi években azért ilyenkor többet voltam szabad, most nagyon sok volt a munka, ma 2-ig még dolgoztam, koccintottam oda-vissza, aztán hazajöttem még rendezkedni, party-kaját csinálni :) és mindjárt holnap, mindjárt jövőre lesz. Hozz 21 szerencsét, a 2020-tól nagyon sokat vártam, kár volt. Közben nagyokat remélünk, minden szám megváltozik pár óra múlva és ami a leginkább befolyásolja jelenleg az életünket, még nem múlik el. Vigyázzunk magunkra, egymásra, jövőre is veletek ugyanitt. :) BÚÉK! Holnap átírom a naptáramat a régi hagyományoknak megfelelően, akkor még sok minden eszembe jut majd, az évértékelőt is megírom, még biztosan jövök listákkal vagy hála-cetlikkel.

Újév napja a tökéletesen elhelyezett magaslat, amelyről visszanézve láthatjuk, mi nem tetszett az elmúlt évünkben, mitől éreztük rosszul magunkat, majd fejest ugorhatunk az üdítően tiszta ötletek és gondolatok tengerébe.
Sarah Ivens