Érintés - Cd

 Sok elfeledett kincs megkerült mostanában, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem gondoltam, hogy van ilyenem lementve, hiszek ezek az írások azért fórumra készültek-kerültek, akár weblaposra akár a lapfórumosra. Akkor még időtlennek gondoltunk mindent, sajnos nem archiváltunk. És nem minden esetben igaz, hogy ha valami egyszer kikerül a netre, ott is marad.

Amit most megtaláltam, az első írásom az Adagio harmadik cd-jének friss hallgatása után. (igazából először el is bizonytalanodtam, hogy tényleg én írtam-e, de aztán ahogy haladtam, kezdett eléggé egyértelmű lenni - esetleg ha mégis plagizálnék, bocsánat, szóljon az érintett és leszedem, de szerintem ez én voltam, csak hát 13 év...) Minden cd után volt egyébként ilyen írás, csak a többit nem mentettem le. Az történhetett, hogy hétvége jött vagy bármi és bár volt otthon - munkahelyi - laptop, de szerintem nem voltam neten, igen, voltak ilyen idők is. (a file adatok szerint 2007. október 30-án éjjel 11-kor írtam) 11-ben született Bíborkám, amikor Angliába mentem először.

Arra nem kérek senkit, hogy ezt végigolvassa egyszerre, a teljes cd értékelését. :) De mivel szülinapom lesz és szép nagy kerekszám is volt, a lelki csokik mellé jönnek a dalok is, minden napra egy holnaptól, sorban ahogy a cd-n jönnek. Akinek nincs kéznél a cd, annak linkelem a spotify-linket, persze nem biztos, hogy fog működni, de a Spotify-nak van ingyenes verziója is, hátha sikerül mégis.

Mivel mégiscsak 15 éves lenne/lesz az Adagio októberben, írok a dalokhoz friss kommentet is, mert azért már nem minden dalról gondolom feltétlenül ugyanazt és kicsit a hallgatottságon is javítunk. (persze azon még mindig fújtatok, ahogy Sanyi szinte ki lett radírozva az Adagio történetéből, néhány képen mintha azt látnám, hogy a fejére betették az új fejet, mert tudom, hogy azon a képen neki olyan nyakkendője volt... a cd-ről persze nem lehetett leszedni... az új meg nem is énekelt fel semmit. ennyi.) Rehabilitációs időszak van, tehát most direkt egyesével hallgatom a dalokat, úgy mint annak idején amikor új volt a cd. Mindig a régi szöveg a dőltbetűs.

Ma mutatom a bevezetőt és amit a borítóról írtam... :)

Olvassátok-hallgassátok szeretettel:


Új cd= 58 perc Érintés és borzongás (és nagy sóhaj és pityergés és jajistenem meg jajmamám meg olvadás és nagyhalál és éneztmárnemisbírom meg nekemannyi, aztán újra Érintés és borzongás….…meg akármi)

Megvettem és meghallgattam meg újra meghallgattam, meg újra, aztán így lesz ez újra meg újra….
Nem tudom hogy is kezdjem, az egész még mindig annyira fölfoghatatlan, hogy van ez a három emberke (meg mögöttük még nagyon sokan), és erre képesek és EZT kaptuk-kapjuk Tőlük… hát tényleg jött az egész, mint szélvész és áradás és látomás…. És én is azt kérdem” rám (ránk) még mi vár”?! 
...
Egyetlen szóval, Adagio-szóval: KÖSZÖNÖM, hogy a 3. album is ilyen szép és gazdag lett…….. Még nagyon sok ilyet szeretnék….
Köszönöm Sanyinak, hogy még mindig azt kapom Tőle, amiért megszerettem három évvel ezelőtt, és az Adagio igazi hab a tortán.
Zsoltinak leginkább a saját szavaival tudom csak megköszönni… Köszönöm, hogy ilyen vagy…
Petinek pedig azt köszönöm, hogy volt elég kitartása a valódi ’megérkezéshez’… 

Borító
Hát, bízom bennem, hogy a kiadó és a grafikus tudta, hogy mit akar alkotni, amikor a borítóra éppen ezt a 3 képet választotta… az a gondom, hogy nekem ebből nem jön le az ő hármójuk egysége… ami pedig ezen a cd-n tökéletesen megvan, nagyon is EGY, teljes egységet alkotnak… Sanyi ezen már majdnem ’túl’ szép, Peti feje világít (főleg a jobb füle), Zsolti meg ezzel az aszimmetrikus háborús veterán üvegszemnézésével, hát nem tudom…
A hátsó borítóról inkább nem is beszélek… (Sanyi addigra már ki is szakállasodott, Petinek narkós nézése lett, Zsolti meg megőszült a naptól…)
A belső képektől sem dobom el magam, a zongorás hangulat-kép mindent elmond, csak azt nem, hogy ők milyenek…
És ezt a borítót még dedikáltatni is nehéz, kivéve, ha az ember beszerez egy adag fehér lakkfilcet, és a dalszövegeket még mindig nagyon hiányolom…

A daloknál ha már 2 alkalommal sikerült kiírni Zsolti nevét teljesen, akkor már a 3. alkalommal is sikerült volna talán…. Vagy valami következetesség, vagy logika nem ártott volna…. Valakinél csak vezetéknév van és egy monogram, van ahol teljes név, van ahol csak vezetéknév van…. Szóval….
A zenészeknél sem vagyok elégedett…: egy ilyen gazdag zenei cd-nél miért nem lehet szánni egy oldalt vagy legalább több helyet minden zenész felsorolására? Megérdemelnék… dicséretes, hogy legalább Csiszi és  KatóZoli névszerint ki lett emelve, de azért még a dobost és a billentyűst illett volna… szerintem… 
És az meg már milyen maflaság, hogy a fellépés szervezésnek a honlap van megadva…?!
A koncert kuponhoz meg nincs elég IQ-m…. a kuponért cserébe eleve jár egy III. kategóriás jegy? És hogy érvényes mostantól dec 23-ig, ha csak dec 1-től lehet beváltani?