Nemzetközi Könyvajándékozás Napja

Nemzetközi Könyvajándékozás Napja – február 14.

A Nemzetközi Könyvajándékozás Napját először 2012-ben hirdették meg azzal a céllal, hogy minél több kisgyerek jusson új ill. használt könyvhöz. Már az első évben 12 ország csatlakozott az akcióhoz, és több tízezer gyerekhez jutottak el könyvadományok szerte a világon. A kezdeményezéshez bárki lehetőségeihez mérten csatlakozhat.

Íme három egyszerű módszer arra, hogyan tudunk részt venni az akcióban:

1. Ajándékozzunk könyvet akár a saját, akár egy rokon vagy ismerős gyerekének!

A Valentin-nap a szerelem és a szeretet ünnepe. Lehet annál szebben kifejezni szeretetünket egy kisgyerek felé, mintha egy neki szóló történettel kedveskedünk?

2. Hagyjunk gyerekkönyvet egy gyermekorvosi váróban!
Minden kisgyerekes szülő tudja, hogy egy orvosi váróban eltöltött 10 perc is óráknak tűnhet ha egy beteg, fáradt gyerekkel kell várakoznunk. Tegyük szebbé a picik itt eltöltött idejét egy szép mesekönyvvel, ami elvonja figyelmüket a betegségükről.

3. Adományozzunk könyvet egy gyermekekkel foglalkozó intézménynek!
Mára a gyerekek egyharmada nem találkozik otthon könyvvel. Vajon ezek közül a gyerekek közül mennyiből válna olvasó, ha könyvek közelében nőhetne fel... Számukra nagyon fontos, hogy az intézmények kínáljanak nekik kedvcsináló olvasnivalót. Gyűjtsük hát össze az otthon már nem olvasott gyermekkönyveket és adományozzuk egy közeli bölcsinek, ovinak, iskolának, nevelőotthonnak vagy gyerekkórháznak!