Mo. - 8. nap - június 1. szerda

Nagy terveim voltak erre a napra és kicsit zavartan is néztem az eget kora reggel, mivel bár egy hete az esőt vártuk, nem jött, bezzeg akkor reggel nagy felhők kezdtek gyülekezni.
Végül nem hagytam magam, és sok-sok év után először újra elmentem Szombathelyre.
Igazából mióta felmondtam az első munkahelyem (iskolatitkár - Nagy Lajos Gimnázium - Szombathely). Mivel kihagytam az osztálytalálkozókat is, nem volt miért menni, leszámítva néhány kórházi ügyet. Ezek helyett akartam új élményeket, ezért útrakeltem.

Útközben egy gólyát is láttam. :)
Az iskolától a kollégiumig tartó utat jártam be, most épp fordítva, ahogy reggelente szoktunk annak idején.

A buszról leszállva a parkon át mentem, ahol a rémes tornaórák voltak. Ahol futkosni kellett, meg távolugrani, meg stb...


Aztán utána jött az iskola épülete - kívülről-, és láttam, hogy az egyik épület már nem is tartozik az iskolához.

Utána befordultam a sarkon a Zsinagógánál, majd át az úton.
A pékség, ahol régen a zsemlét vettük minden reggel, már bezárt, helyette bugyibolt lett.
A főtér nagyon megszépült, bár az újságos eltűnt, ahol csütörtökönként vettem egy Meglepetést, hogy szombat délután meg tudjak fejteni benne minden rejtvényt. :)

Elmentem a kicsit megszépült mozi előtt is, ahol annak idején keddenként 100 Ft (!) volt a belépő, és akkor láttam a máig tartó egyik kedvencemet is: Pár lépés a mennyország.

Aztán egy építkezésbe botlottam és azt hittem elrontottam az utcát, mire rájöttem, hogy ahol régen egy nagy parkoló volt, most kvázi lakótelep lett és a kollégium sem áll már egyedül, mellett sorház lett, és állítólag a kollégium már nem is kollégium. Pedig az egy vadiúj épület volt anno, amikor én odakerültem, talán egy éve üzemelt csak. Aztán utánaszámoltam, persze, az már nem most volt...


Utána a Székesegyház felé vettem az irányt, mivel a szobánk ablakából (és az ágyamból - emeletes ágy teteje) mindig a két tornyot láttam és az valahogy olyan megnyugtató volt, kivilágítva, és hát hóesésben meg igazán igazi látvány volt.



Ha már ott voltam, hát be is tértem, utána még végigjártam a főteret, ebédeltem, fagyiztam, majd kellett mennem a buszra.


A buszra, amivel amúgy Pestre is szoktam járni, fura volt épp ott leszállni, ahol felszállni szoktam. 

És, nagyon jó napom volt, egyszer kezdett csöpögni az eső, de épp egy könyvesbolt előtt jártam, tehát bementem... :)
Nagyon kellett ez az út, végigjárni a régi helyszíneket, mert most, hogy (egyelőre) minden iskolás papírom megvan, ideje lezárni ezt az időszakot, és valami új felé tapogatózni.

Több fénykép is van ennél, azokat az albumban megtaláljátok: