Könyvek

Az első kiolvasott könyvet még Rozikával kezdtem el a repülőn.
Nagyon tetszett, nemcsak azért, mert repülőn ismerkedtek meg (bár ez mindig mindenhol nagyon tetszik). Bár kicsit furcsálltam, hogy két tizenéves gyerek ennyire érett legyen bizonyos dolgokban, de szerettem a karaktereket, főleg a lány apját.


Jennifer E. Smith:
Vajon létezik szerelem első látásra?
Négy perc általában alig valamire elegendő ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat? A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól Hadley-é pedig a 18A-ra. A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.


A másik könyvet karácsonyra kaptam.
Naná, hogy karácsonyos. :)
Elég mozgalmas az egész történet és szinte hallom a folyamatos káoszt, amiben élhet ez a család. Tetszett, hogy nincs agyonszirupozva, ami azt sugallná, vagy vetítené, hogy a karácsony az bizony tökéletes mindig és az is kell legyen.
Mégis, a káosszal és a millió emberrel és problémával kibontakozik az igazi lényege a dolognak. Nagyon szerettem.

Carole Matthews: Szeress karácsonykor

Lehet egy tökéletlen családnak tökéletes karácsonya?

Juliet Joyce él-hal a karácsonyért. Imádja a karácsonyi ajándékokat, a karácsonyfát díszestül, a karácsonyi pulykát, meg úgy általában mindent, ami karácsonyi. Idén is hagyja, hogy elsodorja az ünnep áradata, ha már a családi pokolnak épp karácsony táján kellett elszabadulnia. Fia, Tom elvesztette az állását, ráadásul rémes partnereket hoz a nyakára; állapotos lánya, Chloe hazaköltözött a kisfiával; apukája, Frank a saját szívfájdalmától szenved, míg anyukája, Rita napról napra szenilisebb. Vajon Rick, a férje, mikor elégeli meg a körös-körül örvénylő káoszt?

Ahogy közeledik a nagy nap, Juliet minden erejével azon van, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, hiszen másra sem vágyik, mint hogy otthonukat karácsonykor betöltse a szeretet…